Liderul de sindicat de la grupul de firme Centrum va fi judecat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de sindicat de la grupul de firme Centrum/H.Essers România, Mircea Kovacs, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție de la Serviciul Teritorial Oradea. Bărbatul se află în arest preventiv, fiind acuzat de de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în data de 5 februarie 2010, Mircea Kovacs, lider de sindicat la grupul de firme Centrum/H.Essers România, a pretins şi a primit suma de 20.000 euro de la un reprezentant legal al societăţii comerciale, pentru a semna Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate, în varianta propusă de conducerea firmei. "Primirea drept mită a sumei de 20.000 euro a fost disimulată într-un contract de împrumut, încheiat între firma Centrum şi angajatul Kovacs Mircea Ioan, în condiţiile în care obiectul de activitate al societăţii comerciale este exclusiv transportul intern şi internaţional", se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, la data de 7 iunie 2010, Kovacs ar mai fi pretins încă 24.700 euro pentru a încheia un nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, favorabil patronatului, din care să primească un avans de 15.000 euro, restul de 9.700 euro urmând să-i primească după încheierea documentului. "La 15 iunie 2010, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a primit suma de  15.000 euro din banii pretinşi în scopul menţionat mai sus", se mai arată în comunicat.

La 16 iunie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar în aceeaşi zi, Tribunalul Bihor a hotărât arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Citește ce spune avocatul liderului de sindicat despre acuzațiile aduse de procurori mâine în Adevarul de Seară, ediția de Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite