Cum văd bolnavii legalizarea şpăgii în spitalele din subordinea Primăriei Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul coplăţii ar putea fi introdus din toamnă în spitalele din Oradea. Taxele pentru servicii medicale speciale şi pentru alegerea unui medic dorit de pacient vor ajunge la doctori şi la Primăria Oradea.

CITEȘTE AICI ȘI PĂRERILE ALTOR BOLNAVI

Sistemul de coplată ar putea intra în vigoare din această toamnă. Modelul este luat din Franţa. Potrivit primarului Ilie Bolojan, vor plăti în plus la medic doar pacienţii care vor solicita servicii preferenţiale, adică să fie trataţi de un anumit medic sau să fie internaţi în rezervă.

„În cazul naşterilor cu cezariană de exemplu, dacă vrei să naşti cu un anumit medic, dar nu e de gardă atunci, plăteşti în plus, să zicem 300 de euro, din care 150 de euro va intra în buzunarul medicului, restul va rămâne la spital, pentru dotări”, a exemplificat primarul. El a dat asigurări că taxele vor fi mai mici decât cele plătite acum, la negru, şi că medicii care vor mai lua bani la negru vor fi sancţionaţi.

Delia Scorţe, mama Patriciei, fetiţa de 5 ani, moartă în spital după ce a mâncat un crèmeş, crede că noul sistem ar putea aduce îmbunătăţiri.
„Oricum fiecare dă bani, mai ales dacă are preferinţe, iar statul nu beneficiază de nimic. Sunt de acord să dau, dar să se vadă ceva, o schimbare. Dacă nu se vede nimic este tragic”, a mărturisit orădeanca.

Eu cred că pe lângă taxă se va plăti oricum şi la medic, la negru, asta este România.
Norbert Takai, orădean

Le dai oricât şi nu ştiu de la cine au primit banii. Pentru ei suntem bucăţi de carne.
Mariana Bulmaci, odeancă

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite