Procurorul orădean Viorel Gavra este acuzat de familia unui deținut că fabrică martori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sora unui condamnat pentru crimă spune că fratele ei a ajuns nevinovat în închisoare. Procurorii orădeni neagă acuzaţiile aduse şi spun că se bazează pe dovezi incontestabile când instrumentează un caz ca cel al lui Stana.

CITEȘTE ȘI

Scrisoarea unui martor mincinos către deținutul pe care l-a băgat în pușcărie

Ludovic Stana a fost condamnat la 20 de ani de închisoare printr-o sentinţă definitivă în ianuarie 2009, pentru uciderea lui Biro Ladislau. Procesul prin care acuzatul a fost găsit vinovat de crimă a durat mult, fapta petrecându-se în anul 2003 . „Procurorii s-au folosit de un martor fals, Koman Traian, care a declarat că ar fi auzit de la fratele meu că spunea că l-a ucis pe Biro Ladislau. Asta se întâmpla în anul 2007, când Koman a stat în celulă cu fratele meu”, ne-a explicat Mariana Stana, sora condamnatului.

Femeia mai spune că toate recursurile depuse au fost respinse până acum şi că a făcut apel la Strasbourg, la Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului. „De ce nu a apărut martorul ăsta mai repede? Probabil au crezut că fratele meu se va sinucide pentru că nu va rezista în detenţie, dar a rezistat pentru că e nevinovat”, a declarat Mariana Stana pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea. Ea susţine că expertiza procurorilor a relevat prezenţa unui ADN străin pe hainele victimei, dar că el nu aparţine fratelui său.

Procurorul se apără

De cealaltă parte, procurorul spune că dovezile prezentate sunt incontestabile şi mizează pe probarea cu dovezi ADN. „Hotărârea în cazul Stana Ludovic este definitivă, iar probarea s-a făcut pe bază de ADN. Pentru asta a fost exhumată victima, iar sângele de pe hainele lui Stana aparţine victimei.

Declaraţia lui Koman Traian nici nu a contat în faţa probelor ADN”, ne-a explicat Viorel Gavra, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Mariana Stana spune că acum unica şansă este CEDO. Ea mizează pe o scrisoare trimisă de Koman Traian, în care acesta recunoaşte că ar fi minţit în instanţă. Koman îl acuză pe procurorul Gavra că l-ar fi influenţat să depună mărturie. Asupra procurorului au mai aplanat astfel de suspiciuni în cazul suspectului acuzat că l-ar fi ucis pe taximetristul Peter Bajkan. Cu o zi înainte ca Tribunalul Bihor să se pronunţe în cazul Nicolae Oros, procurorii au anunţat că au un martor cheie. Doar că acest martor nu a mai apărut.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite