Scrisoarea unui martor mincinos către deținutul pe care l-a băgat în pușcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui acuzat spune că prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, ar fi „fabricat“ un caz de crimă. Mariana Stana, sora acuzatului, a primit o scrisoare de la martorul cu ajutorul căruia ar fi fost închis fratele ei pentru crimă.

CITEȘTE ȘI

Procurorul orădean Viorel Gavra este acuzat de familia unui deținut că fabrică martori


„Stana, ştiu că eşti nevinovat şi supărat pe mine că am fost ca martor împotriva ta. Recunosc că am minţit”, aşa îşi începe martorul cheie în cazul Stana Ludovic, scrisoarea prin care recunoaşte că ar fi minţit în faţa instanţei. Stana Ludovic a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă şi este încarcerat de şapte ani. „Hai să-l dărâmăm pe Gavra şi voi spune în instanţă ce-am spus aici, dacă eşti de acord.Eu ţi-am scris fiindcă nu am linişte sufletească că te-am băgat nevinovat”, se arată în scrisoarea lui Koman. „Domnul Gavra a venit la mine, unde lucram şi mi-a spus că trebuie să vin cu el la Parchet. Când am ajuns mi-a propus să-l ajut ca martor împotriva ta. Eu nu ştiam nimic de faptă dar mi-au explicat ce să spun în instanţă”, mărturiseşte Koman.



Scrisoarea lui Koman Traian

image

Alte suspiciuni

Procurorul Viorel Gavra (foto) a negat acuzaţiile şi a spus că acuzarea s-a bazat pe probele ADN care au făcut legătura dintre Stana şi victimă. Asupra procurorului au mai aplanat astfel de suspiciuni în cazul lui Nicolae Oros, acuzat că l-ar fi ucis pe taximetristul Petru Bajkan. „A fost vorba de un martor cu identitate protejată. Nu ştiu ce a fost cu martorul. A apărut, pe urmă nu a mai venit la proces”, a declarat Mihai Oros, fratele celui acuzat că l-ar fi ucis pe taximetrist.

Probe verificate

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, spune că ei nu au ce să comenteze astfel de acuzaţii. „Nu mai are rost să comentăm o hotărâre care există”, a spus Moţiu, adăugând că cei care au suspiciuni pot face sesizări.

„În alte părţi se spune că procurorul e sfânt. La noi, tot ce face procurorul se repetă în faza de judecată. Nimic din ce a făcut el în faza de urmărire nu rămâne în picioare până nu cenzurează judecătorul. Dacă procurorul audiază un martor el este audiat şi de judecător. Dacă nu mai poate fi găsit martorul, declaraţia lui nu este luată în considerare”, a răspuns Moţiu acuzaţiilor făcute împotriva procurorilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite