Ultima zi de înscrieri la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile cu diplome false de la Facultatea de Medicină nu i-au speriat pe candidaţi. Aproape 500 de tineri şi-au depus dosarele la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, până în această dimineaţă.

Concurență mare la Farmacie, niciun candidat pentru Radiologie și Imagistică

Venit tocmai din Maramureş, Marius Ierimia a fost primul candidat care s-a înscris în această dimineaţă pentru a da admitere la Medicină în Oradea. Candidanţii mai pot să îşi depună dosarele până în această seară, la ora 19.00.

„Decizia de a deveni medic am luat-o spontan. Cred că am fost influenţat de dorinţa de a cunoaşte şi de a ajuta oamenii. În familie nu am pe nimeni care să lucreze în domeniu. Sunt sigur că voi intra fără probleme”, mărturiseşte, cu încredere, Marius. La 20 de ani, tânărul este deja student în anul II la Facultatea de Economie, în Sighetul Marmaţiei, şi a decis să se înscrie la Medicină în Oradea pentru că, spre deosebire de Cluj sau alte centre universitare, este mai ieftin.

„Puteam să mă înscriu la Cluj, dar nu am vrut din mai multe motive. Cu toate că a fost implicată în scandalul diplomelor false, am auzit şi lucruri bune despre facultatea din Oradea. Eu am încredere că aici o să acumulez toate informaţiile şi cunoştinţele necesare în medicină, mai ales că sunt de părere că nu diploma face omul”, a explicat tânărul.
Marius mărturiseşte că după finalizarea studiilor ar accepta să lucreze peste hotare.

Vrea în străinătate

„Nu aş sta pe gânduri dacă aş primi un post în străinătate”, susţine medicul în devenire. Cât despre sistemul sanitar actual, Marius spune că este puţin sub nivelul decenţei, dar este totuşi optimist şi speră ca în cel mult opt ani lucrurile se vor schimba în bine.
„Anul acesta am avut mai mulţi candidaţi decât ne-am aşteptat. Singura problemă a fost la Radiologie-Imagistică, unde nu s-a înscris nimeni, dar poate o vor face până deseară”, a declarat Gheorghe Mermeze, prodecanul Facultăţii de Medicină.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite