Controale în toate spitalele din județul Bihor, după tragedia de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun spital din judeţul Bihor nu are în dotare detectoare de fum. Primăria Oradea a început demersurile pentru a cumpăra detectoare pentru saloanele cu nou-născuţi, cu bolnavi care nu se pot deplasa şi cu copii.

Pompierii militari au descins la Maternitatea din Oradea pentru controale

Tragedia de la Maternitatea din Giuleşti a atras atenţia autorităţilor asupra posibilelor pericole din spitale, în cazul unui incendiu. După ce săptămâna trecută pompierii orădeni au verificat cum stă Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Oradea la capitolul prevenirii incendiilor, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că echipe comune, formate din inspectori ai direcţiei şi pompieri militari, iau la rând toate spitalele din judeţ, pentru a vedea dacă sunt dotate pentru a interveni în caz de incendiu  şi dacă bolnavii sunt în siguranţă.

„Au început controalele. Nu pot să spun unde au fost deja inspectorii şi unde urmează să meargă pentru că nu vreau să facă schimb de echipamente între ei”, a declarat în această dimineaţă Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Riscul este foarte mare

El a confirmat însă, înainte să înceapă controlul, că niciun spital din Bihor nu este dotat cu detectoare de fum. Abia acum, autorităţile s-au gândit că astfel de echipamente sunt o necesitate şi nu un moft. „Primăria Oradea şi ministerul au cerut necesarul pentru a dota spitatele cu detectoare”, a confirmat Pîrcioagă. „Toate spitalele din subordinea primăriei vor fi dotate cu detectoare. Este vorba, în special, de saloanele cu nou-născuţi, saloane cu copii mici, cu bolnavi care nu se pot deplasa şi cele de terapie intensivă”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Mirela Macra.

Mămicile, în siguranţă

În urma verificărilor făcute de pompierii militari la Maternitatea din Oradea, aceştia au constatat că mămicile şi nou-născuţii sunt în siguranţă. „Spitalul are toate dotările necesare şi toate circuitele sunt în regulă. Nu are detectoare de fum şi incendiu, dar urmează să primească“, a subliniat Gavrilă Grebenişan, managerul maternităţii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite