Polițiști orădeni acuzați de hărțuire de un piețar care a depus o plângere pe numele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma loviturilor primite, Baba a petrecut 19 zile în spital
În urma loviturilor primite, Baba a petrecut 19 zile în spital

După trei săptămâni de spitalizare, comerciantul spune că este hărţuit. Dumitru Baba, orădeanul care a fost agresat de poliţişti, susţine că este controlat în exces, de când a depus plângere împotriva lor.

Poliţiştii acuzaţi de tortură de doi orădeni, tată și fiu, dau vina pe victime

Dumitru Baba (42 ani) şi fiul său Alexandru (16 ani) au ajuns pe patul de spital, la sfârşitul lunii septembrie, după ce au fost implicaţi într-un scandal dintre un vecin şi un şofer.

Poliţiştii chemaţi de către şoferul respectiv i-au bătut pe tatăl şi pe fiul minor al acestuia, cei doi ajungând să fie spitalizaţi, 19, respectiv 8 zile. „Am fost bătut fără motiv. Am făcut o plângere penală în care îi acuz pe poliţişti de tortură şi abuz”, a spus astăzi Dumitru Baba. Poliţiştii au făcut, la rândul lor, o plângere penală, acuzând familia Baba de ultraj.

Controale mai dese
Dumitru Baba este revoltat că, de când a depus plângerea împotriva poliţiştilor, este hărţuit cu controale la masa din piaţa Rogerius, unde comercializează ţigări.
„Din octombrie până în prezent mi-au controlat masa de cel puţin trei ori. Mi-au percheziţionat chiar şi maşina, dar nu au găsit ceva care să mă incrimineze”, a spus Baba. În plus, comerciantul susţine că i-a văzut pe poliţiştii din piaţă luând mită în natură de la pieţari.
Baba este nemulţumit şi de faptul că în procesul deschis de către el împotriva poliţiştilor au fost audiaţi doar doi martori, iar în cel deschis de către poliţişti împotriva lui ar fi fost audiaţi deja toţi martorii.

Un orădean și fiul său în vârstă de numai 16 ani acuză polițiștii de tortură

Controale obişnuite
Acesta a avut o problemă şi cu faptul că acelaşi procuror s-a ocupat de ambele plângeri. „În urma solicitărilor depuse de către avocatul meu, de una dintre plângeri se ocupă acum un alt procuror”, a spus Baba. Sorin Secară, de la biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, a spus că poliţiştii nu îl hărţuiesc pe Dumitru Baba. „Controalele în pieţe sunt efectuate periodic şi se vor intensifica în perioada următoare, pentru a diminua contrabanda cu ţigări şi cafea”, a spus Secară.

„Prieten” vechi de-al poliţiştilor orădeni
În 2001, Baba a reclamat doi ofiţeri de la Biroul Ordine Publică al Poliţiei Oradea, fiindcă îi pretindeau  o „taxă de protecţie”, pentru comerţ ilicit cu ţigări. Poliţiştii au fost închişi şase ani dar, din cauza unor vicii de procedură, statul a trebuit să le dea despăgubiri de câte 2.000 de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite