Tinerii orădeni care au absolvit specializări în domeniul uman sunt condamnați la șomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au o specializare în domeniul uman nu sunt căutaţi de angajatorii orădeni. La Bursa Locurilor de Muncă mai mult de jumătate din oferta prezentată a fost pentru tinerii care au pregătire în domeniul tehnic.

Păiuş Radu Constantin are 26 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane în anul 2007. Pentru tânărul pasionat de cercetare şi research şansele de angajare s-au dovedit infime după terminarea studiilor. „De trei ani nu am reuşit decât să mă angajez part-time în diverse domenii care nu au legătură cu ce am studiat eu”, spune Radu.

„Sunt şomer şi sunt dezamăgit de locurile de muncă existente. De fiecare dată când se organizează o bursă mă prezint, dar nu mi-am găsit nimic în ceea ce ştiu să fac”, explică tânărul. „Am visat să mă angajez în research sau cercetare, îmi doream un salariu de minim 1.000 de lei. Acum am ajuns la concluzia că eşti norocos şi dacă-ţi faci carte de muncă pe post de manipulant de marfă”, crede Radu.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

„M-am săturat să aud de oferte pentru ingineri. Mi-e din ce în ce mai greu să văd o speranţă pentru tinerii care au terminat facultăţi cu profil umanist”, spune orădeanul. Din cele aproape 600 de joburi prezentate la bursă, 450 s-au adresat inginerilor şi orădenilor care au absolvit o şcoală profesională cu profil tehnic.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite