Cum să-ți construiești un Ferrari, în propriul garaj, cu mai puțin de 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea nu duce lipsă de bolizi de lux. Ferrari, Lamborghini Murcelago, BMW seria 7, Bentley, Porsche Cayenne cu pachet Magnum, Lexus, toate pot fi văzute pe străzile orașului. De regulă, astfel de mașini își permit oamenii cu bani.

Un orădean și-a construit un Ferrari în propriul garaj, în jumătate de an

 Un orădean a reușit însă, să-și facă propul Ferrari, în garaj, cu bani mai puțini. Bărbatul, pasionat de mașini, și-a transformat mașina în Ferrari. Ideea i-a venit la începutul lui 2009. Știa că există kit-uri speciale pentru o astfel de lucrare. A început să se documenteze, pentru a vedea ce are de făcut și ce mașină ar fi cea mai apropiată, ca și construcție, de Ferrari. "A fost o provocare. Am vrut să văd cum pot să tranform o mașină de teren într-un Ferrari", povestește Roman Tanca. A avut două opțiuni inițial, un Peugeot 406 Cupe și Toyota MR2. "Am ales Toyota MR 2, modelul făcut după anul 2000. Părerea mea este că e copiat după Ferrari, ca și construcție", spune orădeanul. Prin urmare, și-a comandat kit-ul. Împreună cu o echipă de mecanici s-a pus pe treabă. O echipă s-a ocupat de motor, o alta de interior. "Tapițeria este copiată după Ferrari. Interiorul este îmbrăcat complet în piele, bordul, ușile", explică Roman Tanca. Mașina a fost gata în aproximativ jumătate de an. "Totul m-a costat opt luni din viață Ne-am apucat în aprilie 2009, iar în noiembrie a fost gata. Diferentele sunt aproape insesizabile. Atrage privirile la fel ca un Ferrari adevărat", mărturisește orădeanul. Mașina are motor de 1.8 litri benzină, 200 de cai putere,  72.000 de kilometric, ABS, geamuri electrice, radio/CD, scaune electrice.



Dă CLICK pe poză pentru o fotogalerie

A intrat în liga de lux cu un Ferrari handmade (FOTO)

image

De vânzare

Deși are un Ferrari în garaj, orădeanul conduce cel mai des o mașină de familie, o Toyota Land Cruiser. Bolidul l-a scos la vânzare. El spune că vrea să-l vândă cu 26.500 de euro. În cazul în care reușește, se gândește să mai experimenteze ceva. "Am și alte idei, însă lipsa finanțelor mă împiedică să le pun în aplicare", spune bărbatul. Între timp, mașina este inchiriată la nunți și diferite evenimente. Cei care vor să o închirieze au de scos din buzunar câteva mii de lei pe zi.



Dă CLICK pe poză pentru o fotogalerie

image

"Pasiunea pentru mașini o am de la tata, de la o vârstă fragedă"

Roman Tanca, pasionat auto

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite