„Şpaga” din spitale va fi legalizată de Primăria Oradea, până la sfârșitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii care vor dori să fie trataţi de un anumit medic sau să fie internaţi în rezervă vor plăti în plus, în spitalele din Oradea. Taxele vor fi stabilite în funcţie de complexitatea serviciilor, însă sub nivelul celor practicate în spitalele private.

 Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, între 30 şi 50 la sută din sumele provenite din coplată vor ajunge la medici, restul urmând să ajungă în bugetul spitalului.

CITEȘTE AICI CÂT CÂȘTIGĂ UN MEDIC

Carmen Pantiș este noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

„Putem să ne facem că nu ştim ce se întâmplă sau putem opta să legalizăm şpaga în spitalele municipalităţii. Putem să nu vedem condiţiile de tratament din spitale, crezând că lucrurile se vor rezolva de la sine, sau să intervenim pentru a avea spitale curate şi dotate corespunzător“, a declarat primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

„Atâta vreme cât voi fi tratat bine, nu mă interesează că dau bani cu chitanţă sau fără”, a subliniat Anton Marcu, un orădean de 38 de ani.  Medicii chestionaţi de reporterii „Adevărul de Seară” spun că nu sunt convinşi că sistemul gândit de municipalitate ar putea fi pus în aplicare peste tot.
„Nu poate fi un procedeu unic peste tot. La noi vin schizofrenici, psihopaţi, demenţi, cum să le ceri bani în plus?”, se întreabă medicul Gheorghe Oros, şeful Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea.

„Cred că nu-i cazul la Boli Infecţioase. Aici vin bolnavi cu infecţii acute, pe care îi preia direct medicul de gardă, nu prea pot alege ce medic să-i trateze”, a completat medicul Iulian Zaporojan, de la Secţia de Boli Infecţioase.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite