Studenții refuză să accepte închiderea Universităţii din Oradea și taxe mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea au anunţat proteste dacă se aprobă noua lege a învăţământului. Proiectul prevede majorarea taxelor, excluderea studenţilor din forurile decizionale şi desfiinţarea Universităţii Oradea.

CITEȘTE ȘI

Studenții se tem că noua lege a învățământului va pune lacă Universității din Oradea

Georgeta Ivănescu este studentă în anul întâi la Facultatea de Istorie din Oradea. Aprobarea legii învăţământului în forma propusă acum ar putea să o lase pe Georgeta cu studiile nefinalizate. „Nu-mi permit, financiar, să studiez la Cluj. Şi aici la Oradea mi-e greu. Am noroc că stau în cămin”, explică Georgeta Ivănescu, care este din Aleşd.

„Afectează şi oraşul. Cum ar fi să plece 15.000 de oameni din Oradea? Unde e politica de dezvoltare a oraşelor mici?”, se întreabă Sebastian Ciceu, de 19 ani, student în anul întâi la Istorie. Proiectul de lege prevede că vor rămâne doar şase centre universitare: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Constanţa şi eventual Craiova, cea mai mică taxă la stat şi particular va fi de cel puţin 3.000 de lei şi studenţii nu vor mai avea putere de decizie în conducerea universităţilor. „Suntem împotriva oricărui demers care limitează accesul la învăţământul superior”, subliniază Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite