Votați-l în această seară pe Lucian Oros, în finala națională Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Oros
Lucian Oros

În transmisiune directă la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21.00, orădenii îl pot vota pe Lucian Oros, pentru a reprezenta România la Eurovision 2012.  Lucian va intra în concurs cu numărul cinci, cu piesa „ The best a man can get". Invitații speciali ai serii vor fi orădenii de la Hotel FM, care au reprezentat România la Eurovision în 2011.

Selecţia Naţională va putea fi urmarită în premieră, anul acesta, şi pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale - www.eurovision.tv. Tot în premieră, Televiziunea Română va asigura prin intermediul a două stream-uri, atât spectacolul propriu-zis de la televizor, cât şi atmosfera din culisele concursului. Două camere speciale vor reda live atmosfera din culise, emoţiile artiştilor în Camera Verde, reacţiile lor înainte şi după evoluţia pe scenă, tensiunea tuturor pe măsură ce notele vor fi anunţate.

Citeste aici povestea lui Lucian Oros si ascultă melodia cu care participă la Eurovision

Hotel FM, invitați special

Prezentatorii spectacolului de selecţie vor fi Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea (căpitanul anilor '90 din echipa lui Mircea Radu în emisiunea ÎnTrecerea anilor) şi cei 3 „Terori": Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea La Mustaţă prezentată de Constantin Trofin la TVR 2). Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă vor fi Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut din Germania, dar şi de anul acesta, şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku.

Ca la alegeri

Pentru că România se pregăteşte de alegeri, ideea spectacolului de selecţie va fi oarecum similară, numai că telespectatorii vor vota pentru cea mai bună melodie care să reprezinte România la Eurovision. Vor fi analişti şi comentatori politici, care îi vor lua la întrebări pe concurenţi, iar aceştia se vor strădui să ne convingă să îi votăm. „Mi se pare o selecţie mult mai bună decât în alţi ani şi asta în ciuda faptului că nu sunt multe nume cunoscute publicului larg. Piesa câştigătoare trebuie să aibă forţă, voce (sau voci) deosebite, carismă şi, nu în ultimul rând, spectacol", a spus Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision de la TVR.

Note de la specialiști, voturi de la public

Spectacolul de astăzi va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku. Alegerea va fi facută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator. Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Cum se votează

Publicul va putea vota piesa preferată apelând 0900 16 09 XX (unde XX este numărul fiecărei piese în ordinea intrării în concurs) din reţelele Romtelecom, Cosmote, Orange, Vodafone sau pot trimite un SMS la numărul 1267 cu numărul piesei preferate în reţelele Cosmote, Orange, Vodafone, tariful fiind de 0.37 E (TVA inclus). Fiecare piesă va putea fi votată de 11 ori de pe un număr de telefon, indiferent de modalitatea aleasă (apel sau SMS). În cazul în care vor fi efectuate mai mult de 11 votări de la acelaşi număr de telefon pentru aceeaşi piesă, apelurile vor fi taxate la tariful de mai sus, fără însă ca voturile suplimentare să fie luate în considerare. Nu dați SMS înainte de a se anunța în direct "Start VOT"! Mesajul va fi taxat, dar nu va fi înregistrat de sistem!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite