Tőkés László despre acțiunile lui Csibi Barna: "Acesta este stilul din ţările arabe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tőkés László, vicepreședintele Parlamentului European , a declarat că acțiunile lui Csibi Barna, de la Miercurea Ciuc, nu au nicio legătură cu tradițiile maghiare și că a fost surprins de gestul tânărului extremist.

"M-a surprins acţiunea tânărului extremist. Acesta este stilul din ţările arabe. Accentuez: această acţiune nu are nimic în comun cu tradiţiile de sărbătorire ale maghiarilor, pentru că sărbătorile noastre nu se îndreaptă împotriva nimănui", a spus Tőkés . În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Maghiarilor,  liderul Gărzii Secuieşti, Csibi Barna, l-a „judecat" pe Avram Iancu şi l-a „condamnat" la moarte, în fața unor copii, pe cea mai circulată arteră din Miercurea Ciuc.  Practic, o păpuşă care-l înfăţişa pe Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de către un tribunal pentru crime împotriva umanităţii şi genocide.

Tőkés a sărbătorit tot la Miercurea Ciuc

Europarlamentarul a sărbătorit 15 Martie la Miercurea Ciuc. Cu această ocazie, el a declarat că la cea de a 90-a aniversare de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a dus la ruperea naţiunii maghiare, și-au propus demararea unui proces de vindecare - „Vindecarea Trianonului". "La această sărbătoarea de martie fără egal, putem spune că suntem părtaşii reparaţiei experienţei amare a referendumului din 5 decembrie 2004. E drept, nu a fost tot timpul bine să fii maghiar, în ultimele secole. Stăpânitori străini au avut grijă să nu fie „rentabil" pentru noi să fim maghiari, să simţim apăsarea apartenenţei la această naţiune. Comuniştii fără Dumnezeu, precum şi fraţii noştri trădători s-au asigurat să ne fie ruşine, mai mult, să încercăm să ne lepădăm de calitatea noastră de maghiar. Şi da, şi noi, maghiarii, am fost nevoiţi să simţim ruşine pentru stăpânitorii, dar şi pentru unii din confraţii noştrii. Nici anumite guvernări de stânga din Ungaria nu ne-au făcut să ne simţim mândri de apartenenţa noastră etnică", a spus Tőkés cu ocazia Zilei Maghiarilor.

Citește toată declarația lui Tőkés László, cu ocazia zilei de 15 Martie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite