Suspecții implicați în câteva dintre cele mai grave accidente din Bihor sunt încă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferul Costin Focșa, orădeanul care nu i-a cedat trecerea polițistului Ionuț Petrovai, provocând un accident în urma căruia motociclistul a murit pe loc, este cercetat în stare de libertate. Nici în cazul șoferului de camion care a lovit patru persoane pe zebră, dosarul nu a fost încă finalizat.

Duminică, 25 aprilie 2010, exact în weekend-ul în care peste două sute de motocicliști au organizat un marș regional pentru a atrage atenția șoferilor, un biker a murit în localitatea Sânmartin, din județul Bihor. Costin Focșa, în vârstă de 31 de ani, proaspăt tătic și secretar la Facultatea de Drept din Oradea, aflat la volanul unui Golf, nu s-a asigurat corespunzător la stop și a ieșit pe drumul principal, fiind izbit de motociclistul care se îndrepta spre Băile Felix, unde erau adunați participanții la marșul regional. Biker-ul, Ionuț Petrovai, în vârstă de 26 de ani, originar din județul Maramureș, a murit pe loc, din cauza impactului puternic. Acesta era subofiţer și lucra în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Oradea (BCCO).

Dosarul, încă în cercetare

„Șoferul  Golf-ului a pătruns pe drumul naţional neacordând prioritate de trecere unei motociclete înmatriculată în judeţul Maramureş, care se deplasa pe drumul prioritar, intrând în coliziune cu aceasta", a spus Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. La aproape cinci luni de la tragicul eveniment, dosarul nu a fost încă finalizat. „Șoferul Golf-ului este cercetat în stare de libertate, dosarul fiind la parchet", a declarat Alina Dinu. Dacă legea nu și-a spus deocamdată cuvântul în ceea ce privește viitorul lui Costin Focșa, soarta sa este clară. Va trebui să trăiască având conștiința încărcată cu amintirea zilei în care nu s-a asigurat cum trebuie și ca atare nu l-a văzut venind pe tânărul motociclist. De precizat că analizele au arătat că alcoolemia șoferului era zero și că acesta oprise la stop, pentru a se asigura, dar nu a reușit, din cauza unei mașini care venea pe prima bandă și care semnalizase că virează la dreapta.

Patru pietoni, dintr-o lovitură, pe zebră

Într-o zi de marți 13, în luna iulie a acestui an, Gheorghe Luca, șofer de camion cu o experiență de zece ani, a lovit, pe zebră, patru pietoni care circulau regulamentar, semaforul arătând verde pentru ei. Accidentul a avut loc pe strada Nufărului, la ieșirea spre Băile Felix.  Victimele accidentului au fost Viorica Barta, de 38 de ani, din Oradea, rănită foarte grav, Elisabeta Miheș, de 39 de ani, din Oradea, Florica Miclău, de 31 de ani, înscărcinată în 14 săptămâni, din Hidișelul de Sus și fiul ei, David, în vârstă de patru ani. Șoferul camionului, în vârstă de 30 de ani, a declarat că nu a apucat să frâneze. „S-a făcut galben în fața mea, nu am apucat să pun frână", a explicat șoferul.

Dosar penal și o amendă colosală, de la ARR

Alina Dinu ne-a informat că bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă, dosarul nefiind încă finalizat. În plus, șoferul neatent a fost amendat de către Autoritatea Rutieră Română cu 43.000 de lei. Potrivit lui Ioan Curpaș, directorul ARR Bihor, Gheorghe Luca efectua un transport clandestin de cărămidă din demolări, pe ruta Oradea - Tășad. Cercetările ARR au arătat că Luca nu deţinea licenţă de transport, aparat tahograf și certificat de competențe profesionale iar vehiculul nu avea copia conformă a licenţei de transport. „S-a luat şi măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului prin reţinerea plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare pe o perioadă de şase luni calendaristice", a spus Ioan Curpaș.

Citeşte şi: Agentul petrecăreţ a fost dat afară din Poliţie

15.791 sancțiuni pentru viteză au fost aplicate în primele șase luni ale acestui an, numai în Bihor

Teribilismul îl putea costa viața

Cel mai recent accident rutier, care se putea solda cu moartea unui adolescent, s-a petrecut marți, în localitatea bihoreană Bistra. Un tânăr teribilist, în vârstă de 17 ani, care conducea cu viteză un moped neînregistrat, a pierdut controlul asupra vehiculului și a ajuns într-un cap de pod. Rănile suferite fiind grave, adolescentul a fost internat în spital. „A avut un traumatism abdominal, cu ruptură de splină și a suferit un șoc hemoragic. A fost transportat la Spitalul Județean din Oradea, unde a fost operat imediat. Din câte știu, starea sa este stabilă", a spus Hadrian Borcea, șeful SMURD Bihor, care a intervenit la accident.

Viteză în curbă

Băiatul a fost amendat, pentru că a circulat fără atestat și fără să-i fie înregistrat mopedul. „În timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a fi urmat cursul de legislaţie rutieră, din cauza neîndemânării în conducere şi a vitezei neadaptate, într-o curbă spre stânga a pierdut controlul asupra vehiculului", relatează Alina Dinu. Aceasta a subliniat că, dacă în accident ar fi fost implicate și alte persoane, băiatul ar fi fost acuzat pentru vătămare corporală.

CITEŞTE ŞI:

Polițistul arădean care a spulberat beat un autocar pe DN 7 este momentan doar sancționat disciplinar

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite