Studenții orădeni se specializează în Spania în cele mai noi tehnologii din domeniile mobile și web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenții orădeni au învățat să lucreze cu cele mai noi platforme ale tehnologiilor mobile și web, în Spania. Tinerii spun că o astfel de experiență îi ajută după asbolvire să se angajeze într-o companie de profil, pe un post bine plătit.

Ovidiu Bukșa este unul dintre orădenii care ne-a reprezentat în Spania, în cadrul proiectului Erasmus IP MOB WEB. Tânărul a învățat să lucreze cu una din cele mai noi platforme destinată telefoanelor mobile, Android și a dezvoltat un proiect alături de alți doi studenți din străinătate. „Am adaptat  un joc cunoscut, Battleship, tehnologiilor din ziua de astăzi", explică tânărul de 22 de ani. „Pentru client este ușor de jucat. Tot ce are de făcut doritorul este să trimită serverului anumite date referitoare la joc și să aștepte confirmarea că s-a găsit un partener cu care poate juca. În plus, am realizat o interfață amuzantă cu animații", explică studentul. La ora actuală, în România există aproximativ de 50.000 oameni care utilizează platforma Android pe telefonul mobil. Ovidiu consideră că experiența de lucru cu astfel de platforme este un mare plus la angajare pentru  orice absolvent. „Pentru mine a fost o șansă să particip la acest proiect pentru că în facultate am avut ocazia să lucrez cu astfel de tehnologii doar foarte puțin timp. Astfel mi-am găsit o nouă temă de licență. În plus, cred că un astfel de proiect trecut în CV  mă va ajuta să-mi găsesc un job bine plătit. Speranța mea este să mă angajez într-o companie care dezvoltă tehnologii pentru această nișă de utilizatori", a mai spus Ovidiu.

Proiectul continuă în Finlanda

Proiectul Erasmus IP MOB WEB s-a desfășurat anul acesta în Spania, la Universitatea Polithenică din Valencia. Studenți din Oradea, din Finlanda și din Spania au fost beneficiarii acestor cursuri practice. „Este important pentru studenți pentru că, dincolo de faptul că află cele mai noi informații în domeniu  pe care-l studiază, învață să lucreze în echipă și să dezvolte proiecte", spune coordonatorul Doina Zmaranda. Pentru cei care au ratat ocazia anul acestea, va mai exista o șansă în 2012, când proiectul va fi găzduit în Finlanda.

Doi orădeni scapă Armata SUA de povara secretelor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite