Școlile orădene fac ultimele pregătiri pentru primul sunet de clopoțel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au trecut printr-un proces drastic și costisitor de reabilitare, școlile își dechid din nou porțile. Unitățile de învățământ orădene au intrat în febra începerii anului școlar. Ultimele retușuri și elevii sunt așteptați să își ocupe locul în bănci.

Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea este pe primul loc în topul liceelor bihorene

Lucrările la școlile din Oradea sunt în grafic. Vezi care e situația pe fiecare unitate


Ultima zi a examenului de Bacalaureat, cu absolvenţi maturi care nu și-au dat examenul

A doua sesiune de BAC a luat sfârşit pentru orădeni. Vezi rezultatele!

SUBIECT CERUT DE CITITORI: Criza face ordine în ghiozdanele elevilor

Lucrările de reabilitare și renovare a mai multor unități de învățământ din Oradea sunt pe ultima sută de metri. Cu mici excepții, școlile din Oradea sunt gata să facă față unui nou an școlar. Cele mai multe, dar și mai costisitoare lucrări de reabilitare, au fost efectuate la Colegiul Național „Emanuil Gojdu", dar, care, încă sunt în curs de execuție. Muncitorii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru finalizarea lucrărilor contractate în valore de peste 3,3 milioane de lei. „Reabilitatea unității de învățămât se află pe ultima sută de metri, astfel că luni vom începe școala în condiții optime. Lucrările la fațada școlii sunt gata, dar ne pregătim să mutăm schela la clădirea internatului, care urmează să fie reabilitată. În schimb, sălile de clasă sunt renovate în totalitate" , a explicat, Viorel Mititean, directorul colegiului.

Fața(adă) nouă a școlilor orădene

Aceiași situație o întâlnim și la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", unde au loc ultimele pregătiri pentru ziua cea mare. Până la această oră s-au finalizat lucrări de reparații capitale și investiții la cinci unități de învățământ, iar la alte două școli reabilitarea este în curs, dar vor fi gata până luni. Totodată, au fost alocate sume de bani pentru continuarea lucrărilor la Campusul şcolar. „Conform graficului de execuție a lucrărilor la campusul, până la sfârșitul acestui an, clădirea cu 24 de săli de curs va fi ridicată în roșu, montându-se ușile și geamurile, astfel încât pe perioada iernii să se poată lucra în interior", informat Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt a Primăriei Oradea.

„Mai avem de renovat holurile, grupurile sanitare și alte două corpuri de clădire"

Viorel Mititean, directorul Colegiului Național Emanuil Gojdu

 Condiții mai bune pentru școlarii orădeni

Lucrările de reabilitare efectuate la cantina Liceului Teoretic Aurel Lazăr au depășit suma de 620.000 de lei și au început în cursul anului trecut. În acest fel, elevii vor putea mânca acum în condiții mult mai igienice, deoarele blocul alimentar a fost renovat în totalitate pentru începerea anului școlar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite