Șase tineri care au pus în pericol siguranța zborului sunt cercetați de procurorii orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase tineri cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani sunt cercetați de procurorii orădeni pentru că au pus în pericol siguranța zborului și pentru furt calificat. Cei șase au fost arestați pentru 29 de zile.

Zboruri puse în pericol de şase hoţi care au furat cablu din incinta radiofarului din Borlești

Laurenţiu Pop, Dan Mircea, Mihai Pop, Robert Şarga, Alexandru Şarga şi Anghel Martoşan sunt acuzați "de distrugerea sau deteriorarea instalaţiilor ori a serviciilor de navigaţie aeriană sau perturbarea funcţionării acestora, faptă de natură a pune în pericol siguranţa zborului şi furt calificat".

Potrivit procurorilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în noaptea de 11 și 12 iulie, cei șase "au pătruns, prin escaladare şi efracţie în incinta radiofarului pentru dirijarea traficului aerian, amplasat pe raza satului Borleşti, județul Satu Mare, de unde, prin distrugere au sustras 5 cabluri de alimentare de la reţeaua de energie electrică de 380 V, în lungime de aproximativ 400 metri, respectiv au sustras două module - componente (modulul oscilator şi modulul key tone) din echipamentul staţiei SAC cu consecinţa aducerii în stare de nefuncţionare a sistemului de emisie a undelor radio pentru dirijare aeriană". Potrivit anchetatorilor, cei șase au pus în pericol siguranța zborului, întrucât după furt staţia Borleşti nu a mai emis semnale. Presupușii hoți au creat un prejudici în valoare de 41.000 de lei, nerecuperat.

Procurorii i-au reținut pe suspecți la 20 iulie iar instanța a eliberat pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile. Cei șase riscă între 10-20 ani de închisoare pentru distrugere, respectiv 4-18 ani pentru furt.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite