Salate și supe de legume înlocuiesc mâncarea tradițională în casa Oliviei Steer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta orădeancă, prezentatoare la Acasă Tv,  are un meniu special de la care nu se abate și cu care și-a obișnuit întreaga familie. Ea a îmbrățișat stilul „raw" și și-a învățat inclusiv copii cu dulciuri sănătoase, fără zaharuri, coloranți și emulgatori. Cei mici mănâncă inclusiv la grădiniță meniu vegetarian. Rețetele Oliviei Steer sunt un pasaport spre o viață sănătoasă și lungă.

Mămică a doi copii, soţia lui Andi Moisescu pare să fi găsit secretul unui corp frumos și a divulgat secretul atât în interviuri cât și pe blogul personal : a renunțat la mâncarea tradițională românească și-și răsfață trupul cu alimente vegetale, de cele mai multe ori crude.

 "Dimineaţă, prefer varianta rapidă şi eficientă a mărului ras pe răzătoarea mică, amestecat cu o linguriţă-două de nuci caju fin râşnite şi încă una de miere. E într-adevăr delicioasă, ţine de foame şi te încărca cu energie la maximum pentru câteva ore, fără să te îngraşe şi fără să-ţi dea "bătăi de cap digestive", spune Olivia Steer, citată de Click.

Salată din crudități

Încă din decembrie anul trecut Olivia Steer a recunoscut că înlocuiește tradiționalul caltaboș sau cârnații cu salate sănătoase. Vedeta optează în sezonul rece pentru salată de sfeclă crudă care este rasă pe răzătoarea mică şi amestecată cu o linguriţă de miere, sucul unei jumătăţi de lămâie, puţin ulei de măsline crud, jumătate de linguriţă de chimen măcinat şi sare. „ E excelentă împotrivă anemiei şi extrem de mineralizantă. Poţi adaugă în ea şi un morcov ras fin, pentru mai mult betacaro­ten, mai ales dacă lucrezi la calculator şi ţi se înroşesc ochii.
La salată asta merge de minune o porţie de cartofi fierţi la aburi, amestecaţi cu jumătate de cană de alge wakame (proteine complete şi aport serios de minerale, printre care şi iod în variantă organică) cu ulei de măsline presat la rece şi jumătate de linguriţă de sos de soia. Dacă rămân pe acasă, nu mă sfiesc să zdrobesc pe deasupra doi-trei căţei de usturoi, ca să fiu sigură că nu mă paşte răceala sau gripa.  Dacă simt nevoia de o supă, o fac din legume­le clasice (morcovi, pătrunjel, ţelină, cartofi) fierte al-dente, pasate bine cu mixerul, îmbunătăţită cu o lingură-două de pastă de susan, 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi şi mult mărar tocat. Iese o supă-cremă de festival, bună de luat în termos şi la patinoar! Seară, merg pe variante blânde cu digestia, cum ar fi un smoothie.
 Adică un măr, o banană, un sfert de cană de seminţe de cânepă (proteine complete şi Omega 3 şi 6 în proporţii echilibrate), o cană de borş proaspăt făcut în casă, jumătate de legătură de pătrunjel/o mână de spanac şi o lingură generoasă de miere. Totul se pune în blender până rezultă un nectar divin, mai ales pentru sănătate", a mai spus vedeta pentru Click.

De curând Olivia Steer și-a lansat și blogul oliviasteer.ro, în care împărtășește cititorilor experiențele sale culinare. Vedeta le dă noi rețete de pâine, de mâncăruri și de dulciuri care pot fi consumate fără teama de a te îmbolnăvi sau fără frica de a te îngrășa. Detalii aici.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite