Opt români au fost răniți ușor și o femeie grav, în accidentul de astăzi din Ungaria UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consulul României la Gyula, Ioan Fodoreanu, s-a deplasat la Berettyoujfalu, acolo unde în această dimineață a avut loc un accident în care au fost implicate un autocar și două microbuze pline cu români care se întorceau de la muncă din Italia. În urma accidentului un cetățean român a murit.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ieşean, martor la accidentul din Ungaria: „Am încercat să scoatem victimele pe geamurile de la microbuze"

Microbuzele implicate în accidentul din Ungaria nu figurează cu licență de transport internațional

ora 16.00 Potrivit Consulului României la Gyula, Ioan Fodoreanu, la Spitalul din Berettyoujfalu sunt internați opt persoane. "M-am întâlnit deja cu cinci adulți și am înțeles că mai sunt internați o femeie cu doi copii. Medicii de aici mi-au spus că sunt răniți ușor și nu sunt în pericol", a declarat Ioan Fodoreanu pentru Adevărul de Seară ediția de Oradea. Consulului a precizat că are informații cum că la Spitalul din Debrețin ar fi fost internată încă o victimă a accidentului, o femeie. "Am înțeles că starea ei este gravă. Nu am reușit să o identificăm încă și nu se poate sta de vorbă cu ea pentru că este conectată la aparate", a mai spus Fodoreanu. Consulului României la Gyula a adăugat că poliția a demarat o anchetă. "Principala noastră preocupare acum este să acordăm asistență răniților și să ne asigurăm că sunt bine", a spus sursa citată.

Ioan Fodoreanu a adăugat că ceilalți pasageri au autovehiculelor implicate în accident au fost transportați în România, însă nu are niciun fel de detaliu. Pasagerii implicați în accidentul din Ungaria provin, în mare parte, din județul Neamț. Ei se întorceau de la muncă din diferite zone ale Italiei.

"În accident au fost implicate un autocar și două microbuze. De fapt în coloană erau trei microbuze, dar al treilea a reușit să evite impactul", a declarat pentru Adevărul de Seară Oradea Ioan Bențe, atașat la Ambadasa României din Budapesta. Accidentul s-a produs pe sensul de deplasare spre România, potrivit așatului. "Cert este că există un mort. Între opt și zece persoane au fost rănite", a declarat Bențe.

Potrivit comisarului șef Dan Lazăr, reprezentantul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor, accidentul nu a afectat traficul spre România. "Nu s-au creat ambuteiaje sau blocaje în trafic, pe teritoriul României sau la frontiera cu Ungaria, din cauza accidentului", a precizat Lazăr.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite