Microbuzele implicate în accidentul din Ungaria nu figurează cu licență de transport internațional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele date ale anchetei demarate în urma accidentului petrecut ieri dimineață în Ungaria susțin ipoteza că microbuzele nu erau autorizate pentru transportul internațional de călători.

În urma coliziunii unui autocar din Iași și două microbuze înmatriculate în Neamț o persoană a decedat, iar nouă pasageri au fost internați pentru îngrijiri la Spitalul din Berettyoujfalu.

„Din imaginile pe care le-am văzut și eu la televizor am observat că microbuzele sunt de tip <Sprinter> cu 8 plus 1 loc și atunci nu pot fi licențiate ca  operatori de transport internațional de persoane" spune Gabriel Farcaș, directorul Autorității Rutiere Române Neamț.

În condițiile în care șoferii au efectuat transportul fără autorizație, aceștia și-au asumat și riscurile unui transport de acest gen. „Au mers <pe barba lor> cum se spune și vor suporta consecințele dacă se va dovedi că au încălcat legea", mai spune șeful ARR Neamț.

Accidentul s-a produs luni dimineață la aproximativ 30 de kilometri de Vama Borş. Pasagerii implicați în accidentul din Ungaria provin, în mare parte, din județul Neamț. Ei se întorceau de la muncă din diferite zone ale Italiei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite