PREMIERĂ Prim-procurorul Tribunalului Bihor a fost suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcţie pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, pentru nereguli. 

Update 13.30

Intervenţia lui în mai multe anchete ale subalternilor, precum şi ordinele pe care le dădea acestora, sunt motivele deciziei, decizie care este o premieră în România. Contactat de Adevărul procurorul Viorel Gavra a declarat că nu are nimic de comentat. "Nu comentez absolu nimic. Vă las pe dumneavostră să comentaţi", a spus Gavra. Magistratul se afla astăzi la un proces care a avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii unde a solicitat amânarea pentru studierea dosarului. Reprezentantul Inspecţiei Judiciare a solicitat suspendarea prim procurorului din funcţie. Decizia de suspendare luată de Consiliul Superior al Magistraturii este valabilă pe întreaga desfăşurare a anchetei.

Viorel Gavra era singurul candidat înscris în cursa pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului Bihor, examen ce ar urma să se desfăşoare la finele acestei luni.  În urmă cu un an Gavra declara că este cel mai reclamat procuror din Bihor, numele său fiind implicat de-a lungul timpului în câteva cazuri sensibile.

CITEŞTE ŞI Numele prim-procurorului orădean Viorel Gavra, în stenogramele cu Blejnar

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite