Numele prim-procurorului orădean Viorel Gavra, în stenogramele cu Blejnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Blejnar, şeful ANAF, este anchetat penal, pentru instigare la evaziune fiscală. Procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Blejnar şi al lui Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, şeful fiscului figurând ca protector al celei mai mari reţele de contrabandă cu motorină şi benzină din România, condusă de orădeanul Attila Peter Racz. Stenogramele arată că acesta din urmă ar fi beneficiat de susţinerea lui

Attila Peter Racz este considerat unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din România, fiind acuzat că ar avea legături şi cu mafia italiană. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, relaţiile sale se întind la cel mai înalt nivel, atât în domeniul politicii, cât şi în justiţie. În decembrie 2011, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea sa în judecată, acuzându-l de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală şi trafic de influenţă. Măsura a venit după ce, în iulie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă, fiind liberat în luna septembrie, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Întâlnire discretă la Hanul Pescarilor

Printre convorbirile înterceptate în dosarul Blejnar figurează şi o discuţie între Racz şi bihoreanul Pocse Ioan Viorel, adminstratorul firmei Anaeli Petro. Aceasta ar fi avut loc în luna mai 2011, cu scopul de a aranja o întâlnire între Viorel Gavra şi Attila Peter Racz, la Hanul Pescarilor (complexul deţinut de către Racz la Săldăbagiu de Munte).

16.05.2011, ora 15.22, Racz, apelat de Pocse Ioan Viorel

Pocse: Vezi că m-a sunat Viorel Gavra (n.r. prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor), diseară, pe la 7, 7 jumate, maxim până-n 8 merge până sus la tine la masă cu încă 3 de pe la CSM la el aici şi vor la Rustic. Să fii şi tu acolo să mai vorbeşti şi tu cu el un pic.

Racz: Du-i în cramă, vor în cramă, masă mai retrasă? (...)

Pocse: Stai şi tu o oră cu ei, tati.

Nu are nicio legătură cu Racz

Contactat de „Adevărul", Viorel Gavra a spus că nu este la curent cu noutăţile din dosarul Blejnar şi că nu ştia că numele său a apărut în stenogramele făcute publice. „Nu comentez acest subiect. Nu am nicio tangenţă cu Racz", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite