Președintele Traian Băsescu participă la inaugurarea Centrului de Excelență NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Traian Băsescu se află la Oradea unde participă la inaugurarea Centrului de Excelență NATO din domeniul Humint. Centrul a fost inagurat astăzi, în prezența locțiitorului comandantului Comandamentului Aliat pentru Tranformare de la Norfolk (SUA), amiralul Luciano Zappata.

CITEȘTE ȘI

"Spionii" care se pregătesc la Centrul de Excelență NATO din Oradea salvează economia locală

Traian Băsescu a ajuns la Oradea în urmă cu câteva minute. Venirea președintelui la inaugurarea centrului NATO nu a fost confirmată până astăzi. Potrivit colonelului Eduard Simion, comandantul Centrului de Excelență NATO, România s-a oferit să înființeze acest centru, în urmă cu cinci ani, după ce țările aliate au constatat unele neajunsuri în utilizarea capabilităților de informații din surse umane (HUMINT) în teatrele de operații, datorate, în special, lipsei personalului cu suficientă pregătire de specialitate, a unei doctrine Humint a Nato și a unui exercițiu de validare bazat pe standarde comune.

Printre misiunile centrului de la Oradea se numără sprijinirea forțelor NATO pentru îmbunătățirea activităților de planificare, organizare și conducere a procesului de culegere de informații, experimentarea, validarea și implementarea de noi concepte, teactici și tehnici rezultate din lecțiile învățate în operațiile militare, furnizarea de expertiză Humint la cererea structurilor NATO și realizarea cadrului general necesar instruirii specialiștilor Humint.

În centrul de la Oradea se vor ține cursuri, conferințe, exerciții, grupuri de lucru pe teme specifice domeniului Humint. Activitățile vor fi desfășurate sub îndrumarea personalului centrului și sub îndrumarea unor experți NATO sau civili.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite