Practicanții săniușului "extrem" s-au ales cu accidentări grave la coloană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidente pe pârtie
Accidente pe pârtie

Salvamontiștii atrag atenția asupra respectării regulilor de conduită pe pârtii. Potrivit salvatorilor montani, săptămâna trecută două persoane s-au accidentat la coloană, din cauză că nu au respectat aceste reguli.

CITEȘTE ȘI

Pârtia de la Șuior, o alternativă pentru orădenii iubitori ai sporturilor de iarnă

Pârtiile cu iarbă au dezamăgit turiştii care au mers în weekend la Arieșeni (FOTO)

Salvamontiștii au anunțat că au înregistrat 18 accidente pe pârtii, săptămâna trecută. La Vârtop au fost 16 cazuri și la Stâna de Vale două. Cele mai serioase au fost traumatismele de coloană vertebrală, două la Vârtop și unu la Stâna. "Atragem atenția că două dintre aceste cazuri au implicat amatori de săniuș. În cazul de la Vârtop, circumstanțele în care s-a produs accidentul au ținut din nou de indisciplina sănierilor. Un grup de sănieri au efectuat coborârea noaptea, pe întuneric, grupați în "trenuleț". În afara celui lovit la coloană, alți doi s-au accidentat la cap, respectiv la genunchi. Din nou se confirmă ca nerespectarea modului de practicare a schiului și săniușului pot avea urmări grave pentru victimele accidentelor", se arată într-un comunicat al Serviciului Județean .

Salvamontiștii atrag atenția și asupra faptului că unii părinți leagă săniile copiilor de mașini. "Este evident că în caz de frânare bruscă sau, mai grav, derapare, cei de pe sanie sunt expuși unor accidentări grave. În mod special cei din prima sanie, pot ajunge sub roțile mașinii", se mai arată în comunicat. S-a întâmplat la Stâna de Vale, din fericire fără urmări grave.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite