Pârtiile cu iarbă au dezamăgit turiştii care au mers în weekend la Arieșeni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii care au schiat la Vârtop au fost dezamăgiţi de condiţiile de pe pârtie
Orădenii care au schiat la Vârtop au fost dezamăgiţi de condiţiile de pe pârtie

Iubitorii sporturilor de iarnă care au vrut câteva zile de relaxare pe pârtiile din Bihor au regretat banii cheltuiţi. Sezonul de schi în staţiunea Arieşeni abia a început, potrivit administratorului pârtiei mari din staţiune, Vladimir Todea.



Dă CLICK aici pentru a vedea care sunt condițiile de pe pârtia de la Arieșeni


Dă CLICK aici pentru a compară condițiile de la Arieșeni cu cele de la Șuior

CITEȘTE ȘI

Pârtia de la Șuior, o alternativă pentru orădenii iubitori ai sporturilor de iarnă (FOTO)


Weekendul care tocmai a trecut a fost cel mai bun atât din punct de vedere al stării pârtiilor, cât şi al numărului de turişti. Cu toate astea, pentru cei mai mulţi care au fost la Arieşeni, sfârşitul săptămânii a fost un eşec. „Ne-am bătut joc de schiuri. A fost aiurea. Preţurile sunt prea mari având în vedere condiţiile pe care ni le oferă. Te duci degeaba. Am regretat drumul până acolo”, spune orădeanca Viviana Chirilă.

Alternativă mai scumpă
„Nu aş da cinci lei pentru o urcare cu teleschiul la Arieşeni pentru nimic în lume, având în vedere condiţiile oferite pe pârtie. Am fost la Şuior două zile, este telescaun, este mai scump, dar nici nu se compară pârtiile de acolo cu cele de la Arieşeni”, spune Dan Suciu, un alt orădean.
Administratorul pârtiei din Arieşeni, Vladimir Todea, dă vina pe mama natură. „A fost prima dată când s-a schiat aproape normal, însă a fost cel mai bine din tot sezonul”, mărturiseşte Todea. „Vin toţi începătorii şi cei cu plăcile şi o raşchetează, degeaba am aranjat-o eu dimineaţă”, declară administratorul pârtiei. El spune că având în vedere condiţiile, anul acesta sezonul de schi a început abia weekendul trecut şi cu puţin noroc va ţine până în martie, adică o lună. „În mod normal sezonul este patru luni, din noiembrie până în martie”, spune Todea.



Pinter Istvan, şeful Serviciului Judeţean Salvamont – Salvaspeo Bihor, spune că în ultimii ani s-a înregistrat tot mai puţină zăpadă în zonă şi prin urmare singura soluţie pentru pârtie ar fi tunurile de zăpadă. „Recomand tuturor celor care se gândesc să facă pârtii sub cota 2.000 să investească în tunuri de zăpadă”, precizează Pinter Istvan.

Arieșeni

Alte două pârtii în zona Vârtop – Arieşeni
Începând de anul viitor orădenii vor mai avea cel puţin două pârtii în zonă. La Vârtop se construiesc o pârtie de 1.400 de metri şi alta mică de 400 de metri. Vor avea telescaun şi nocturnă. Din păcate fără tunuri de zăpadă. O altă pârtie va fi la Gârda de Sus, va avea 1.200 de metri lungime, telescaun, teleschi, tunuri de zăpadă şi nocturnă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite