Polițiștii și jandarmul care au lovit doi tineri maghiari au fost declarați nevinovați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor au finalizat cercetările interne, după ce mai mulți polițiști și un jandarm au fost acuzați de agresiune, de către doi tineri maghiari din Oradea. Verificările au arătat că forțele de ordine au acționat în conformitate cu legea, reacționând la comportomentul violent și insultător al celor doi tineri.

Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Bihor, a declarat că, în urma reclamației depuse de către Unterlender Gergo, au fost efectuate verificări, nefiind constatate fapte care ar fi putut constitui abateri disciplinare din partea agenților de poliție implicați în incidentul din acea noapte. „În cauză a fost întocmită o sesizare din oficiu față de cei doi tineri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Dosarul e în curs de soluționare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a spus Alina Dinu. Aceasta a specificat că plângerea pe care a depus-o Unterlender împotriva polițiștilor este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, fiind în curs de cercetare.

Susține că nu are încredere în justiție

Unterlender Gergo, tânărul orădean de naționalitate maghiară, care în luna august a acuzat forțele de ordine de vătămare corporală nejustificată, a primit prin poștă răspuns din partea autorităților. „Mi s-au transmis rezultatele anchetei interne care arată că polițiștii și jandarmii care ne-au lovit sunt nevinovați", a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Oradea, Unterlender Gergo (28 ani). Acesta a spus că nu va face niciun alt demers, pentru a dovedi că a fost abuzat. „Nu voi face nimic. Nu am încredere în justiția din România", a declarat tânărul.

Doi tineri maghiari, bătuți de polițiști, după ce au râs fiindcă aceștia nu știau să le scrie numele

Au făcut gesturi obscene și gălăgie

Scandalul dintre Unterlender, iubita sa în vârstă de 27 de ani, și forțele de ordine a avut loc în luna august, într-o noapte de weekend în care tinerii se întorceau dintr-un club, pe strada Republicii. Fiind sub influența alcoolului, vociferând și făcând gesturi obscene, cei doi au atras atenția patrulei mixte formate dintr-un jandarm și un polițist. Forțele de ordine au încercat să-i legitimeze și să-i liniștească pe tineri, dar aceștia nu aveau cărțile de identitate la ei. Dictându-le polițiștilor numele, pentru întocmirea procesului verbal, Unterlender a făcut glume în limba maghiară pe seama lor. Totul a degenerat, în final, tânărul necesitând cinci zile de îngrijire medicală, iar fata numai trei zile, poate și fiindcă s-a apărat, mușcându-l de mâna pe jandarmul care a lovit-o încercând să o imobilizeze. Unterlender a ținut să sublinieze că oamenii legii nu s-au legitimat și că i-au luat și două telefoane mobile, din mână și din buzunar.

Jandarmul a avut nevoie de îngrijire medicală

Căpitanul Ioan Bogdan, de la Jandarmeria Bihor, a spus că jandarmul reclamat a fost tratat în ambulatoriu, din cauza mușcăturii. „Tinerii au fost sancționați, cu o amendă de 200 de lei și un avertisment", a spus Ioan Bogdan. Acesta a specificat că, până în prezent, jandarmul nu a depus plângere pentru lovire și alte violențe împotriva fetei, deși a necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale, fiindcă i s-a infectat rana. Polițiștii au sesizat parchetul pentru ultrajul sâvârșit de prietena lui Unterlender.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite