Doi tineri maghiari, bătuți de polițiști, după ce au râs fiindcă aceștia nu știau să le scrie numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiindcă au glumit pe seama organelor de ordine care nu au știut să le scrie numele, cuplul orădean a ajuns la spital. Bărbatul (28 ani) și femeia (27 ani) au contactat un avocat pentru a-i da în judecată pe polițiștii și jandarmii care i-au agresat, spun ei, fără motiv.

Orice distracție în oraș se poate încheia cu o bătaie cruntă, dacă ai un nume mai greu de scris, pentru polițiștii care vor să te legitimeze. Asta e concluzia la care au ajuns doi tineri maghiari, loviți în zorii zilei de duminică, în timp ce se întorceau dintr-un club, pe strada Republicii din Oradea.
Cum nu avea buletinul la el, N.M (28 ani) spune că i-a dictat polițistului literă cu literă numele, acesta nereușind, nici a treia oară, să-l scrie corect. Prin urmare băiatul a zis că merge acasă după buletin. De aici până la a fi așteptați de o patrulă suplimentară de polițiști a fost doar un pas. Băiatul a necesitat cinci zile de îngrijire medicală, iar fata numai trei zile, poate și fiindcă s-a apărat, mușcându-l de mâna pe jandarmul care a lovit-o încercând să o imobilizeze.

Le-au luat telefoanele mobile

Cei doi vor depune o plângere împotriva polițiștilor și jandarmului. „Nu s-au legitimat și ne-au lovit fără ca noi să fi ridicat o dată mâna", a spus N.M. Acesta a povestit că oamenii legii i-au luat și două telefoane mobile, din mână și din buzunar, pe care nu le-a mai văzut de atunci.

Erau sub influența alcoolului

Reclamantul admite că a fost beat și că a glumit, în limba maghiară, pe seama faptului că polițiștii nu știu să-i scrie numele, dar nu consideră că aceste motive justifică violența organelor de ordine. „Prietena mea e în stare de șoc. Nu îi vine să creadă că a fost lovită de cei care ar trebui s-o protejeze", a mai spus N.M.  Coincidență sau nu, NM este fiul patronului unei cunoscute firme de sisteme de alarmă și intervenție rapidă.

Jandarmul a avut nevoie de îngrijire medicală

Căpitanul Ioan Bogdan, de la Jandarmeria Bihor, a spus că jandarmul reclamat a fost tratat în ambulatoriu, din cauza mușcăturii, fiind încă sub supraveghere medicală. „Tinerii au fost sancționați, cu o amendă de 200 de lei și un avertisment", a spus Ioan Bogdan. „Vom sesiza parchetul pentru ultrajul săvârșit de fata care l-a mușcat pe jandarm, iar polițiștii implicați în scandal vor fi verificați, prin control intern", a spus Ioana Indrieș, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului  Bihor. Vasile Popa, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, a spus că în ultimii doi ani au existat circa 15 dosare în care polițiștii sunt acuzați de abuz.

image

Precedent

Anul trecut, tânărul Ciprian Chebeleu (foto) a fost și el bătut de mascați, în timp ce se afla în oraș cu prietenii. Abia peste două săptămâni va avea prima înfățisare în procesul urmat după ce a acuzat polițiștii de agresiune.

Citește aici ce s-a întâmplat cu el în noiembrie 2009.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite