Băgat în spital de către mascați, chiar de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bihoreanul Ciprian Chebeleu a fost bătut de către o trupă de mascați vineri noapte, după ce, în timp ce-și sărbătorea ziua de naștere în Club Lord's, a vărsat, din greșeală, un pahar cu apă.

O reprezentantă a clubului a solicitat intervenția unui bodyguard, care l-a scos din bar, pentru discuții. „Bodyguard-ul nu l-a bătut. Dar o patrulă care trecea pe acolo i-a chemat pe mascați, care imediat ce au venit l-au trântit de pământ și l-au dus la dubița care era parcată lângă chioșcul de ziare", a povestit azi Raul Rațiu, martor ocular și prieten cu Ciprian. Un alt martor, care dorește să rămână anonim, povestește că atunci când s-a dus la dubiță pentru a-și salva amicul a fost amenințat de mascați. „Când au închis ușa la dubiță, Ciprian avea fața curată. Peste cinci minute era tot spart", își amintește acesta.

Mihai Pârvuleț (martor) spune că Ciprian a fost agresat de circa cinci mascați, dintre care i-a identificat pe doi, pe nume Bratasin Burdaș și Răzvan Șvarț. De asemenea, Mihai Pârvuleț poveștește că atunci când au chemat ambulanța, în locul salvării a revenit mașina de intervenție, care l-a luat pe Ciprian și l-a dus la sediul Poliției Municipale, unde tânărul a fost din nou bătut. Potrivit lui Pârvuleț, ofițerul de serviciu nu a vrut să înregistreze reclamațiile martorilor și a încercat chiar să împiedice accesul medicilor în sediul de poliție. „Au îmbrâncit-o chiar și pe mama mea, care a venit și ea la poliție", a spus revoltat Mihai Pârvuleț.

Ciprian, student în anul șase la arhitectură, nu-și amintește multe despre noaptea de vineri. El a fost internat sâmbătă seară și se află în continuare la Spitalul Județean din Oradea,cu răni multiple. „Voi depune plângere împotriva poliției și a mascaților celor care m-au bătut", spune hotărât tânărul. Pe certificatul medical întocmit de dr. Camelia Buhaș, medic primar legist, scrie că Ciprian necesită între 12 și 14 zile de îngrijire medicale, dacă nu survin complicații. „Leziunile s-au produs prin lovire repetată cu corpuri dure, comprimare cu degetele și mâna și cădere pe un plan dur, rugos", scrie pe certificatul medico-legal.

Sancționat, conform legii

Dacă povestea martorilor îl victimizează pe Ciprian, versiunea transmisă de Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean este cu totul alta. „Un bihorean de 25 de ani care fusese scos dintr-un local public din centrul oraşului de personalul localului, pentru că făcuse scandal în local, a continuat scandalul în stradă, prin urmare a fost solicitată intervenţia poliţiei orădene. Având în vedere faptul că acesta a fost recalcitrant şi după sosirea agenţilor de siguranţă publică şi chiar a început să spargă sticle de băuturi alcoolice într-o staţie de tramvai, a fost solicitată intervenţia trupelor speciale de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Cetăţeanul a continuat scandalul în locul public şi s-a opus intervenţiei poliţiei, prin urmare a fost imobilizat şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde a fost sancţionat contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 1.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991", scrie în comunicatul IPJ Bihor. Alina Dinu precizează că dacă Ciprian Chebeleu dorește să reclame comportamentul trupelor speciale de la Serviciul de Intervenție Rapidă, se poate adresa cu o plângere, către parchet.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite