Plângere penală împotriva poliţiştilor, în dosarul şoferului criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”

Accidentul provocat de interlopul Iuliu Kiss, care a spulberat cu un Mercedes maşina Tico în care se aflau trei tinere, dintre care una a murit, este cercetat de procurori. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a preluat dosarul accidentului de pe Meşteşugarilor şi a depus o plângere împotriva poliţiştilor care au făcut cercetări la faţa locului.

Iuliu Kiss (37 ani), interlopul orădean care a frânt destinele a trei tinere, spulberând autoturismul cu care acestea  se întorceau de la un supermarket, în seara zilei de sâmbătă, 11 iunie, a fost arestat abia la patru zile de la teribilul accident de pe strada Meşteşugarilor - în care a murit Adriana Jurcan (24 ani), iar sora sa geamănă Anca şi verişoara sa Mihaela au fost rănite grav.

Destine frânte: Anca Jurcan, sora geamănă a Adrianei se luptă cu moartea

FOTO: Alai de mirese la înmormântarea Adrianei, tânăra ucisă sâmbătă în accident

Autoturismul Mercedes cu care gonea Iuliu Kiss, beat şi grăbit să ajungă la nunta unui alt interlop, Pompiliu Marcu - condamnat la închisoare pentru trafic de droguri şi acuzat de trafic de carne vie într-un dosar privind exportul de prostituate în zona Lago de Garda din Italia, a proiectat Tico-ul în care aflau cele trei tinere, la circa cincizeci de metri distanţă.

Dacă maşina fetelor s-a făcut zob, bolidul interlopului a fost avariat, dar i-a putut fi returnat, deşi procedura le-ar fi impus poliţiştilor să reţină maşina, pentru cercetări.

Accident

Dă click pe imagine pentru a vedea o galerie foto de la accident

Plângere împotriva poliţiştilor

Faptul că Mercedes-ul i-a fost restituit interlopului, dar şi întregul mod de a opera al poliţiştilor care au făcut cercetările la faţa locului, îi nemulţumeşte pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care au preluat dosarul şi au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în care îi acuză pe poliţişti de neglijenţă. „Au fost mai multe vicii, pe care le imputăm organelor de poliţie care au făcut cercetări la faţa locului. Unul dintre acestea a fost faptul că, deşi accidentul a avut loc sâmbăta seara, parchetul a fost anunţat abia luni", a spus Simina Goia, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Aceasta este revoltată de faptul că procurorii au fost anunţaţi atât de târziu şi că maşina i-a fost restituită lui Kiss. Mai mult, Simina Goia este nemulţumită de modul în care poliţia a transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea o adresă, prin care procurorii sunt informaţi că un inginer ar fi stabilit că viteza lui Kiss Iuliu, în momentul în care a izbit Tico-ul, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului, ar fi fost de 90 de km la oră, nu de 160 km la oră, cum opinau martori de la accident. „Această adresă nu va fi considerată probă la dosar, fiindcă nu respectă procedura", a subliniat Simina Goia.

„Nu am fost sesizaţi cu privire la plângerea depusă de procurori împotriva poliţiştilor. Aşteptăm concluziile Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi vom acţiona în consecinţă", Alina Dinu, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Șoferul Mercedes-ului și amicii săi au amenințat martorii

O judecătoare l-a considerat nepericulos

Referitor la modul în care judecătoarea Anca Diana Comşa a decis să respingă, în marţea de după accident, propunerea procurorilor de a-l aresta pe Kiss Iuliu, Simina Goia a spus că aceasta şi-ar fi justificat decizia prin faptul că şoferul, care a avut în seara accidentului o alcoolemie de 1,10 grame pe litru la orele 20.40 şi de 0.90 mg pe litru la orele 21.40, nu a fost mare şi că, din buletinul de examinare clinică s-ar fi concluzionat că inculpatul nu părea să fi fost sub influenţa alcoolului. „Judecătoarea a considerat că, după ce i s-a reţinut permisul de conducere, Kiss Iuliu nu a mai reprezentat pericol social concret, fiindcă şi-a regretat fapta şi s-a oferit să ajute financiar familia îndoliată", a spus Simina Goia.

„Clientul meu nu a putut să sufle în alcool-test imediat după accident, din cauza loviturilor de la airbag", Răzvan Doseanu, avocat Iuliu Kiss

Bucătar cu Mercedes

Kiss Iuliu, alias Paprika, este un personaj controversat în Oradea. Oficial, potrivit informaţiilor primite de la avocatul său, Răzvan Doseanu, Kiss este plecat de mai mulţi ani în Italia, unde lucrează, cu contract de muncă, pe post de bucătar. Neoficial însă, despre Kiss se spune că ar fi proxenet şi că ar fi fost cercetat într-un dosar de trafic de droguri, devenind informator al poliţiei. Avocatul său spune că pe numele lui Kiss nu există vreo condamnare, ci doar o singură amendă penală, pe care a plătit-o în urmă cu câţiva ani, pentru lovire şi alte violenţe.

 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite