Petrecerile sută la sută românești au pus Oradea pe jar, de Ziua Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecere românească în Columbus
Petrecere românească în Columbus

Să fii român nu a fost niciodată mai distractiv, pentru orădenii care au sărbătorit Ziua Națională în cluburile din centrul orașului. Decolteele adânci ale costumelor populare, shot-urile de pălincă și șprițurile cu sifon ca pe vremuri au fost ingredientele care i-au făcut pe orădeni să vadă partea frumoasă a vieții de român.

Orădenii au umplut aseară cluburile din centrul orașului, îmbrăcați în costume populare și ascultând muzică populară și patriotică. Ovidiu Burcuș, administratorul clubului Columbus, i-a așteptat pe petrecăreți cu frigărui, cârnați și telemea. „La intrare fiecare client a primit câte un shot de pălincă. S-a dansat în horă și s-a ascultat muzică populară și patriotică", a spus Ovidiu. Carmen Bocșe, o orădeancă de 22 de ani care a sărbătorit încă de aseară ziua României, a fost încântată de faptul că, în sfârșit, românii demonstrează că sunt mândri de identitatea lor națională. „A fost emoționant și superdistractiv în același timp", a spus Carmen.

Tinerii orădeni sărbătoresc Ziua Națională, cu petreceri „fabricate în România”

Dă click pe poză pentru a vedea mai multe imagini

Petrecere românească în Columbus

Costume populare

Pe melodiile lui Nicolae Furdui Iancu a dansat și Alina Șandra, care s-a îmbrăcat în costumul popular pe care și l-a cumpărat special pentru această ocazie. „M-am simțit mândră să fiu româncă, în ciuda situației groaznice în care se află țara în ultima perioadă", a spus orădeanca în vârstă de 25 de ani.

Dă click pe poză pentru a vizualiza o galerie foto

Cătălin Bezi le-a servit petrecăreţilor produse sută la sută româneşti

Branduri românești

Tot ceea ce este sută la sută românesc a fost la mare preț și în clubul Yellow Submarine. Sub sloganul „Deșteaptă-te române, cu țuică și șprit de vin", tinerii orădeni au băut șprit făcut cu sifon, ca pe vremea când românii stăteau la coadă ore în șir pentru o sticlă de apă gazoasă. Pentru a sărbători Ziua Națională, Ionuț Rugan, administratorul clubului Yellow Submarine, a gândit o petrecere cu aromă comunistă, dar adusă în actualitate. „De doi ani am dorit să organizez un astfel de chef, cu brandurile românești din copilărie, cu ciocolată Rom, pufuleți, pufarin, horincă de Maramureș, pâine cu untură și cu ceapă, slănină, mentosane", a spus Ionuț. „Îmi pare rău că nu am găsit țigări Bucegi și Carpați și că în marile magazine nu se comercializează mai multe produse fabricate în România", a recunoscut Ionuț. Acesta a investit circa 300 de lei în produsele autentic românești, pe care le-a oferit gratuit petrecăreților care au umplut aseară localul său.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite