Tinerii orădeni sărbătoresc Ziua Națională, cu petreceri „fabricate în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Naţională, orădenii sărbătoresc româneşte, cu branduri cu aromă comunistă. Cătălin Bezi, barman în Yellow Submarine, a servit aseară zeci de pahare de şpriţ cu sifon, „eugenii” şi ciocolată Rom. Petrecerile continuă şi astăzi.

Sub sloganul „Deşteaptă-te române, cu ţuică şi şpriţ de vin”, tinerii orădeni au băut aseară şpriţ făcut cu sifon, ca pe vremea când românii stăteau la coadă ore în şir pentru o sticlă de apă gazoasă. Pentru a sărbători Ziua Naţională, Ionuţ Rugan, administratorul clubului Yellow Submarine, a gândit o petrecere cu aromă comunistă, adusă în actualitate. „De doi ani am dorit să organizez un astfel de chef, cu brandurile româneşti din copilărie, cu ciocolată Rom, pufuleţi, pufarin, horincă de Maramureş, pâine cu untură şi cu ceapă, slănină, mentosane”, a spus Ionuţ. „Îmi pare rău că nu am găsit ţigări Bucegi şi Carpaţi şi că în marile magazine nu se comercializează mai multe produse fabricate în România”, a recunoscut orădeanul. Acesta a investit aproape 300 de lei în produsele autentic româneşti, pe care le-a oferit gratuit petrecăreţilor care au umplut aseară localul său. Cătălin Bezi (21 ani), barman, s-a declarat surprins de numărul mare de petrecăreţi prezenţi în local într-o zi de marţi, convins că petrecerea va fi cel puţin la fel de reuşită şi în această seară.

Shot de pălincă
În clubul Columbus, orădenii au venit, ca anul trecut, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, iar afişele cu Vlad Ţepeş au adus aminte de trecutul sângeros, dar demn al poporului român. Ovidiu Burcuş, administratorul localului, i-a aşteptat pe petrecăreţi cu frigărui, cârnaţi şi telemea. „La intrare, fiecare client a primit câte un shot de pălincă. S-a dansat în horă şi s-a ascultat muzică populară şi patriotică”, a spus Ovidiu. Carmen Bocşe, o orădeancă de 22 de ani care a sărbătorit încă de aseară ziua României, a fost încântată de faptul că, în sfârşit, românii demonstrează că sunt mândri de identitatea lor naţională.

„A fost emoţionant şi superdistractiv în acelaşi timp”, a spus Carmen. Chelneriţele vor purta şi în această seară costume cu şorţ şi basma, îmbiindu-i pe orădeni cu produse româneşti.

Cheful în oraş, soluţie de criză
Organizatorii petrecerilor în cinstea Zilei Naţionale au mizat pe ideea că, fiind criză, orădenii nu-şi permit să meargă în excursii de 1 Decembrie. „Să ieşi în oraş este cea mai rapidă şi cea mai ieftină soluţie pentru orădenii de rând”, a spus Ionuţ Rugan. La succesul „petrecerii româneşti” a contribuit în acest sens şi faptul că, fiind miercuri, orădenii au primit numai o zi liberă, insuficientă pentru o ieşire în afara oraşului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite