Ortacii de la mina de molibden de la Băița amenință să lase zona pradă apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După inundarea galeriilor, apele s-ar putea revărsa peste satele din aval. Cei peste douăzeci de mineri care muncesc la securizarea minei de molibden de la Băița nu au fost plătiți de aproape nouă luni.

Minerul Doru Filip este unul dintre cei 25 de ortaci care au rămas la mina de molibden de la Băița, după ce peste 140 de angajați au fost concediați. Munca sa și a colegilor săi este esențială pentru siguranța zonei. „Situația la mină e dramatică. Peste un timp ar putea ceda pompele și ar fi pericol pentru satele din jur. Deși muncesc, de nouă luni trăiesc din alocațiile celor unsprezece copii", a spus Dorel Filip (38 ani). Mina de la Băița a fost concesionată în 2008, de către un investitor suedez. În februarie 2010 acesta a cesionat gratuit firma companiei Olser Min, cu tot cu datorii de peste zece milioane de lei.

Datoriile strânse la mina de la Băița depășesc 6 milioane de lei

Comisie mixtă

Prefectul Gavrilă Ghilea ne-a informat că o comise mixtă, formată din reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, ai Agenției și ai Gărzii de Mediu, precum și ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Apelor Române, va verifica situația. „Comisia a fost înființată vineri și mâine va fi prezentă la Băița”, a declarat astăzi prefectul bihorean Gavrilă Ghilea.

Scandalul de la mina Băiţa s-a lăsat cu plângere penală împotriva Mineral Mining

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite