Datoriile strânse la mina de la Băița depășesc 6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situația de la mina Băița devine tot mai tensionată. În timp ce ortacii amenință cu proteste și sunt tot mai disperați că de mai bine de jumătate de an nu și-au luat banii, liderul de sindicat Alexandru Iștoc, numit administrator interimar al minei susține că din verificările făcute în actele firmei reiese că mina are datorii mult mai mari față situația cunoscută de ei până acum.

Așa cum explică liderul de sindicat, adevărul a ieșit la iveală după mai multe verificări. "După ce mina a fost preluată de Olser Min am descoperit că salariile restante ajung la 1,4 milioane de lei plus alte 1,2 milioane datoriile la buget, pentru salariile minerilor", susține Alexandru Iștoc. Mai mult, întreaga datorie a societății se ridică la 6 milioane de lei.

"Ieri am chemat angajații să le propunem o soluție, pentru moment, până găsim un nou investitor. Le-am propus să intrăm în șomaj. Majoritatea au fost de acord. Dacă nu facem asta, pe zi ce trece adunăm cheltuieli pe unitate și cresc datoriile", a declarat Iștoc. El a precizat că în aceste condiții va fi foarte greu să se găsească un nou investitor dispus să continue activitatea la mină.

Pe de altă parte însă, o parte din ortaci susțin că vor să-și primească salariile restante și amenință cu noi proteste. Ei susțin și că sunt deciși să depună o plângere la Direcția Națională Anticorupție. „Ne-am săturat de promisiuni și de minciuni. Alexandru Iștoc, liderul de sindicat, tocmai i-a trimis o înștiințare lui Marin Condescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. L-a anunțat că nu plecăm de aici până nu primim un răspuns, până noua conducere nu vine cu o soluție", a spus Dorel Filip. Acesta amenință să iasă în stradă cu ceilalți mineri și cu familiile lor, pentru a bloca drumul european Oradea -Deva.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite