Orădeanul care a tras în polițiști și a încercat să scape aruncându-se în Criș, încarcerat după doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Mateaș a furat o mașină, a tras în polițiști și a încercat să scape aruncându-se în Criș
Alin Mateaș a furat o mașină, a tras în polițiști și a încercat să scape aruncându-se în Criș

Alin Mateaş, orădeanul în vârstă de 34 de ani care în urmă cu doi ani a fost protagonsitul unui adevărat film de acțiune, cu împușcături și urmăriri pe străzi, a fost depistat și reținut săptămâna aceasta de către polițiștii bihoreni, pe numele său existând o condamnare la trei ani și jumătate de închisoare.

Alin Mateaș a ajuns în atenţia poliţiştilor în decembrie 2009, după ce o femeie panicată a anunţat la 112 că i s-a furat maşina parcată în faţa unui magazin de pe strada Transilvaniei. Ionela Pârcălab a pornit în căutarea hoţului pe care l-a descoperit în zona străzii Sovata. După ce a fost ameninţată de suspect, femeia a alertat din nou Poliţia.

Urmărire ca-n filme

Poliţiştii l-au încolţit pe Alin Mateaș pe strada Sovata. „Unul dintre agenţii de poliţie l-a somat regulamentar pe conducătorul auto să coboare. Acesta a coborât şi a început să fugă. Poliţiştii l-au somat iar şi au tras două focuri de armă în sus. Suspectul nu s-a oprit şi, ajungând pe malul Crişului, a început să tragă asupra agentului de poliţie cu o armă de foc. Poliţistul a ripostat. Văzându-se fără cale de scăpare, suspectul a sărit în apele Crişului Repede", a relatat la vremea aceea subcomisarul Ioana Indrieş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Bihor.

Mașina furată de Alin Mateaș No title Alin Mateiaș scos din Criș

Dă click pe poze pentru a vedea imagini din ziua în care Alin Mateaș s-a aruncat în apele înghețate ale Crișului, pentru a scăpa de polițiști

 Tâlhărie și ultraj

Mateaş a fost judecat în libertate, pentru tâlhărie, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, în loc de „tentativă de omor", având în vedere faptul că anchetatorii au găsit la domiciliul acestuia muniție pentru pistol cu aer comprimat, adică neletal.

Citește aici mai multe despre acest subiect

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite