Anchetatorii orădeni susțin că „teroristul” de pe Criş se pregătea de un jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Mateiaş s-a aruncat în apele Crişului în încercarea de a scăpa de poliţişti
Alin Mateiaş s-a aruncat în apele Crişului în încercarea de a scăpa de poliţişti

Faptele au luat o întorsătură nouă în cazul lui Alin Mateiaş, orădeanul care la sfârşitul anului trecut a intrat în atenţia oamenilor legii după ce a furat o maşină a ameninţat cu pistolul câţiva orădeni şi a tras un foc asupra poliţiştilor care îl urmăreau.

CITEȘTE ȘI

Cum au reușit magistrații Judecătoriei Oradea să pună în libertate un tâlhar periculos

Film de acţiune cu hoţi de maşini, împușcături și tentative de evadări spectaculoase


În urmă cu două săptămâni, trei magistraţi din cadrul Judecătoriei Oradea au decis punerea în libertate a lui Alin Mateiaş.Faptele au luat o întorsătură nouă în cazul lui Alin Mateiaş, orădeanul care la sfârşitul anului trecut a intrat în atenţia oamenilor legii după ce a furat o maşină a ameninţat cu pistolul câţiva orădeni şi a tras un foc asupra poliţiştilor care îl urmăreau.

De la crimă, la tâlhărie

Procurorii bihoreni au schimbat de câteva ori încadrarea juridică a faptelor sale. Iniţial, Alin Mateiaş trebuia cercetat pentru tâlhărie şi tentativă de omor deosebit de grav, însă în lipsa armei cu care acesta a tras asupra poliţiştilor, procurorii au fost nevoiţi să schimbe încadrarea în tâlhărie. „Alin Mateiaş este cercetat pentru tâlhărie, ultraj cu violenţă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice”, a explicat Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Deşi a folosit un pistol în încercarea sa de a scăpa de poliţişti, după ce a furat o maşină şi a petrecut o lună în arest, pe 15 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Oradea l-au pus în libertate pe Alin Mateiaş. Anchetatorii susţin că bărbatul se pregătea să comită un jaf.

„În rucsacul pe care îl avea asupra lui s-a găsit o cagulă şi o bară din fier”, a spus şeful Parchetului Judeţean. Viorel Gavra este convins că orădeanul în vârstă de 32 ani nu se va opri aici. „Alin Mateiaş este un fost comisionar vamal, şomer. Cred că nu vor trece doi ani şi vom mai auzi de el”, a spus procurorul. Pe 18 decembrie 2009, scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au reluat căutările pe Crişul Repede, în zona în care Mateiaş scăpase de pistol.

„Nu am găsit arma, iar căutările au fost sistate”, a spus Cristian Herţe, purtător de cuvânt ISU. Cu o zi înainte, Alin Mateiaş furase un autoturism Peugeot, iar în încercarea de a scăpa de poliţişti a tras asupra lor cu un pistol după care s-a aruncat în apele îngheţate ale Crişului Repede.

„Cred că nu vor trece doi ani şi vom auzi de el din nou“.
Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului Judeţean

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite