Moldoveni reținuți cu focuri de armă în timp ce încercau să fugă în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident în Vama Borș
Incident în Vama Borș

Poliţiştii de frontieră bihoreni din Borş au fost nevoiți să tragă focuri de armă  pentru a opri  doi cetăţeni moldoveni care încercau să treacă ilegal frontiera, în Ungaria. Incidentul are loc la două zile după ce un alt moldovean a fost împușcat de oamenii legii.

Împuşcat pentru că a vrut să fugă în Vest riscă până la 3 ani de pușcărie

Cei doi moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră aseară, în jurul orei 22.00. "Poliţistii de frontieră din Borş au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau prin  vegeteţia din teren, spre linia de frontieră", spune subinspectorul Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor.

Oamenii legii i-au somat pe cei doi, însă aceştia au ignorat somaţia polițiștilor. Prin urmare, frontieriștii au tras un foc de armă în plan vertical cu armamentul din dotare. "Cei doi bărbaţi au fost reţinuti la o distanţa de aproximativ 500 metri de linia de frontieră iar  în urma acestei acţiuni nimeni nu a fost rănit" mai declară Simuț. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cei doi au 24, respectiv 26 de ani și voiau să ajungă în Ungaria pentru a merge la muncă în străinătate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite