Medicii orădeni își iau atestate Cambridge pentru studii sau job în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulți medici se înscriu pentru testele Cambridge. O parte își doresc atestatul de limbă străină pentru  a urma cursuri de specializare peste hotare, alții vor să plece la muncă în străinătate și au nevoie de certificatul Cambrigde.

Testul Cambridge, calea spre ieşirea din recesiune, este tot mai solicitat de orădeni

"Au nevoie fie pentru un job în străinătate fie pentru cărțile pe care le scriu sau pentru cv", a precizat Angela Morariu, reprezentantul Centrului de examinare Cambridge din cadrul Colegiului Național Emanuil Gojdu. "Șase medici cunoscuți din Oradea au susținut examenul în ultima sesiune din luna iunie", a spus reprezentantul Centrului de examinare.
Unul dintre medicii care au susținut examen este Ligia Burtă, șeful Centrului de Transfuzie Sanguină Bihor. "Am vrut să dau la un master internațional și aveam nevoie de atestat. Am ratat masteratul din cauză că nu aveam certificatul, așa că am decis să-l dau, să nu mai ratez și alte oportunități din cauza asta. Plus că sunt multe cursuri internaționale care condiționează înscrierea cu testul Cambridge", a spus medicul Ligia Burtă. "Fiind secție de limba engleză și la Facultatea de Medicină, o dată la două luni trebuia să dau un test de limba engleză. Acum că am atestatul, nu mai am de dat testul respectiv", a adăugat medicul.
Ea spune că s-a pregătit timp de cinci luni pentru test. "Am făcut pregătire împreună cu ceilalți medici care au susținut testul", a precizat Ligia Burtă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite