Testul Cambridge, calea spre ieşirea din recesiune, este tot mai solicitat de orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care dau examenul sunt elevi sau medici în căutarea unui job afară. Reprezentanţii Centrului de Examinare de la Colegiul Gojdu au împărţit astăzi diplome elevilor care au reuşit să ia atestatul Cambridge.

Anca Olaru este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu şi unul dintre candidaţii care au dat examen pentru Cambridge, sesiunea din luna iunie. „Sunt elevă la matematică-informatică bilingv şi am decis să dau testul pentru că este un paşaport pentru viitor, indiferent că este vorba de studii, burse sau un job în străinătate. Mă gândesc şi la varianta de a urma studiile în afară, după ce termin liceul”, a spus, în această dimineaţă, eleva în vârstă de 18 ani. Ea mărturiseşte că n-a avut nevoie de pregătire suplimentară pentru test şi că au fost suficiente orele de la clasă. „Mie mi s-a părut relativ uşor”, a spus eleva.

Record de candidaţi

Tot mai mulţi orădeni se înscriu la singurul centru care poate susţine examene pentru testul Cambrigde în Oradea. În iunie a fost record de candidaţi. „În sesiunea din iunie am avut un număr extraordinar de mare de candidaţi. Peste o sută de persoane”, a spus Angela Morariu, reprezentantul Centrului de examinare.
Cei mai mulţi au fost elevi de liceu, care se gândesc că viitorul le-ar putea aduce posibilitatea de a studia sau de a munci peste graniţă. Însă, în ultima vreme, tot mai mulţi medici se înscriu la examen. „Au nevoie fie pentru un job în străinătate, fie pentru cărţile pe care le scriu şi pentru CV”, a precizat Angela Morariu.

Singurul centru de examinare din Oradea

Centrul de examinare de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu este singurul din Oradea unde se pot susţine testele Cambrigde. Reprezentantul Consiliului Britanic la Oradea este profesoara Maria Elena Gherdan, cea care supervizează testele. Examinatorii sunt profesorii de la catedra de Limbă Engleză de la Gojdu. Examenul se poate susţine doar când se organizează sesiuni şi costă aproximativ 600 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite