Ioan Mang, ministrul Educaţiei, acuzat de plagiat de către profesorii pe care i-a copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Mang, ministrul Educaţiei este acuzat de plagiat şi de către  profesorul Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa Israel, co-autor al uneia din lucrările pe care Mang este acuzat că a plagiat-o.

Acesta a postat o scrisoare în care îi aduce acuzaţii grave lui Ioan Mang. Profesorul scrie că actualul ministru al Educaţiei, nu doar a dat copy-paste la articolul semnat de el şi de către Nathan Keller, dar nici nu a înţeles ce plagiază. "Este clar că Ioan Mang nu a încercat niciodată să înţeleagă ce se pretinde în manuscrisul "Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael". Nici nu ar fi putut să aibă aceleaşi rezultate pe cont propriu, pentru că întreg conţinutul manuscrisului e greşit", se arată în scrisoare profesorului Eli Biham

Vezi aici scrisoarea lui Eli Biham

Scandalul plagiatului a început la o zi după ce Ioan Mang a fost propus ca ministru al Educaţiei. Atacurile au venit din partea membrior PDL,printre ei numărându-se şi fostul premier Emil Boc.

„Există suspiciuni că unele dintre articolele dv. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?", l-a întrebat Chircu pe Ioan Mang.

Răspunsul lui Mang nu a întârziat să apară. „În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie", a precizat Mang, după ce a subliniat faptul că speră ca deputata PDL să aibă un singur scop cu această întrebare, acela de a fi cât mai acră cu un reprezentant al Uniunii Social-Liberale

Ministrul Educaţiei, val de acuzaţii de plagiat

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite