Investitorii din Padiș susțin că atacurile ecologiștilor sunt nefondate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante „Padiş" au răspuns acuzațiilor lansate ieri de Centrul Regional de Supraveghere Ecologică "Munții Apuseni", care a făcut public un memoriu prin care susține că demersurile pentru realizarea stațiunii din Padiș sunt ilegale.

Stațiune montană, paravan pentru un tun imobiliar dat într-o zonă protejată

"Documentul „Memoriu PADIȘ Parc Național Apuseni", având ca semnătură unică pe aceea a domnului Togor V.M., este o combinație de argumente, acuze și supoziții proprii, puse din nou cap la cap și la care, în majoritatea lor, investitorii în proiectul de dezvoltare turistică a Padișului au mai răspuns, de multe ori, de-a lungul multor ani. În afara de virulența atacului, acest document nu aduce argumente noi importante în sprijinul celor ce vor să oprească proiectul", se arată într-un comunicat al Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante „Padiş".

 Reprezentanții companiei mai susțin că cei care au redactat memorial nu sunt în măsură să facă astfel de judecăți, autodeclarându-se ecologiști. "Dacă un act sau altul, o acțiune sau alta sunt sau nu legale este doar de competența  instituților de drept, a celor care chiar se pricep în astfel de probleme. În ce privește acuzele - ceva mai numeroase de această dată - direct aduse unor persoane fizice și comunități sau autorități locale, numai aceste persoane sau autorități sunt în măsura să aleagă dacă le vor lua sau nu în seamă, ca fiind calomnioase", se mai arată în documantul CHTR Padiș.

Proiect susținut de primari

Mai mult, investitorii susțin că au și sprijinul primarilor din zonă, care consideră că proiectul va fi unul benefic pentru comunitățile locale. Pentru a-și arăta susținerea, primarii din Buntești, Beiuș, Lazuri de Beiuș, Budureasa, Rieni, Drăgănești, Lunca și Tărcaia au trimis o petiție Agenției de Protecția Mediului. Agenția trebuie să decidă dacă va da sau nu avizul de mediu, pentru proiectul CTHR. Primarii vorbesc în petiție despre motivele pentru care proiectul ar trebui să primească avizul și de ce ei sunt de partea investitorilor.

Citește mai jos petiția primăriilor care susțin proiectul din Padiș

image
image
image
image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite