Fiul lui Tőkés László organizează un meci de gală cu fostele glorii din Ardeal și Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul lui Tokes Laszlo
Fiul lui Tokes Laszlo

Foști mari fotbaliști din Ungaria și Ardeal își dau întâlnire la Oradea, în cadrul unui eveniment organizat de Tőkés Máté, fiul cel mare al lui Tokes Laszlo, cel pentru care europarlamentarul a încercat să intervină pe lângă Asociația Județeană de Fotbal Bihor, pentru rejucarea unui meci din Liga a 5-a.

Responsabil pe domeniul Sport, în PE, Tokes Laszlo a dovedit că nu cunoaște regulamentul FIFA

Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) şi Clubul Sportiv al Universităţii Creştine Partium (FC Partium) organizează meciul de gală  „Fotbalul vremurilor legendare", cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Atletic din Oradea. Evenimentul va avea loc la Oradea, în data de 13 noiembrie, sub înaltul patronaj al preşedintelui Ungariei, Schmitt Pál. "Confruntarea sportivă se va da între fostele glorii ale fotbalului din Ardeal, respectiv din Ungaria, precum şi între FC Partium şi Selecţionata Academiei de Fotbal „Puskás Ferenc"", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al europarlamentarului Tokes Laszlo. În cadrul Clubului Atletic din Oradea (CAO) - care a făcut istorie în 1944 şi a devenit prima echipă campionă din provincie - au activat legende precum fundaşul echipei de aur, Lóránt Gyula sau legendarul Iuliu Bodola. Mai mult, împotriva echipei CAO a debutat într-un meci de ligă superioară şi Puskás Ferenc. La evenimentul de la Oradea și-au anunțat participarea Emeric Ienei, antrenor emerit, Pop Vasile, fost fotbalist legendar al CAO, Toró T. Tibor, președintele CNMT.

Tőkés Máté, organizatorul meciului de gală

Organizatorul evenimentului este fiul cel mai al europarlamentarului Tőkés László. Zilele trecute, cei doi au făcut obiectul unui scandal, după ce președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, Valer Vancea, a făcut publică un memoriuu scris de Tőkés László, care în calitate de europarlamentar a solicitat rejucarea unui meci de fotbal dintre FC Partium, echipa la care joacă Tőkés Máté, și Stânca Vadu Crișului. Din memoriul depus la AJF reise că Máté a fost nemulțumit de arbitrajul din timpul meciului din 10 octombrie. Máté a sugerat că echipa lui, FC Partium, a fost dezavantajată pe criterii etnice. Europarlamentarul a transmis, prin intermediul ofițerului de presă, că nu a dorit să se folosească de funcția lui pentru a influența AJF. Ulterior a declarat și că a acționat în calitate de responsabil pe domeniul Sport, în Parlamentul European.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite