UPDATE Episcopul Sofronie face chef de ziua lui cu 180 de invitați și meniu cu somon şi rechin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul Sofronie Drincec
Episcopul Sofronie Drincec

După ce va binecuvânta biserica aflată în construcție în Sânmartin, Episcopul ortodox Sofronie își va sărbători ziua de naștere, la restaurantul Ciuperca. Surse neoficiale spun că meniul va fi unul de post, dar cu pești „nobili".

UPDATE, ora 13.00

Episcopul ortodox Sofronie Drincec a împlinit astăzi 43 de ani, ceea ce nu l-a împiedicat să-și petreacă prima parte a zilei la muncă, la binecuvântarea noii biserici din Sânmartin, pe seama Parohiei Ortodoxe „Duminica Sfinților Romani". Preotul bisericii este Lucian Gîgă, ginerele lui Ioan Crișan, președintele Centrocoop la nivel național și vicepreședinte pe județul Bihor.

CITEȘTE ȘI:

INOVAŢIE: SPA în Casa Domnului, la mănăstirea din Băile Heculane

Pe cheltuiala restaurantului

După ceremonie, Episcopul Sofronie a fost așteptat, potrivit unor surse neoficiale, la restaurantul Ciuperca, celebrul local cu panoramă asupra întregului oraș, aparținând Centrocoop.  „La Ciuperca se sărbătorește astăzi și sfințirea bisericii tânărului preot Lucian Gîgă, și ziua Episcopului Sofronie. Totul este pe cheltuiala restaurantului", a spus o sursă care dorește să rămână anonimă. Aceasta ne-a relatat că între 140 și 150 de persoane urmau să ia masa de prânz la Ciuperca, iar după „mulțime", circa 30 de oficialități erau invitate la cină, pentru a celebra înaintarea în vârstă a Episcopului Sofronie.

Episcopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec, neagă cheful „la înălțime", cu somon și rechin

Pești nobili

„Pentru prânz s-au pregătit o gustare de post, ciorbă de legume și păstrăv", a spus sursa Adevărul de Seară. „La cină, pentru oficialități, se va servi o ciorbă de pește, cotlet de rechin și file de somon, fiindcă sunt pești nobili", a precizat aceasta. Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe de Oradea, nu a putut fi contactat telefonic marți și miercuri dimineață, pentru a confirma oficial planurile legate de aniversarea Episcopului.

Neoficial

Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe de Oradea, a fost sunat marți și miercuri, în repetate rânduri, pentru a confirma planurile de petrecere ale Episcopului. Dacă marți a răspuns de câteva ori, susținând că nu aude nimic din cauza semnalului prost, miercuri dimineață avea telefonul închis iar la amiază pur și simplu nu a răspuns.

Cine este Episcopul de Oradea și Bihor?

Sofronie Drincec, pe numele de mirean Radu Ștefan Drincec, îndeplinește funcția de episcop al Episcopiei Oradei și Bihorului, din anul 2007. În 1993 a absolvit cursurile Facultății de Medicină și Farmacie din Timișoara. În anul 1995 a primit tunderea în monahism, având ca naș de călugărie pe Serafim Joantă, pe atunci arhiepiscop român ortodox de Berlin și totodată mitropolit român ortodox al Germaniei și Europei Centrale și de Nord. Între 1995 - 1998 a lucrat ca inspector pe probleme de asistență socială la Episcopia Aradului. În 1997 a obținut licența în Teologie, la Facultatea de Teologie din Arad. Din 1998 și până în 1999 a lucrat ca secretar la Cabinetul Patriarhal din București. Prin grija patriarhului Teoctist, la 31 ianuarie 1999, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa plenară, l-a ales în funcția de episcop de Gyula iar la 13 februarie 2007, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa plenară, l-a ales în funcția de episcop de Oradea. Ceremonia de instalare în funcție a avut loc pe 25 februarie 2007 în Biserica cu Lună.

Citește mai multe detalii, astăzi, în Adevărul de Seară Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite