Cinci persoane au fost trimise în judecată în afacerea permiselor false din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii analfabeţi au avut numeroşi suporteri pe culoarele Palatului de Justiţie Foto: Mihai Bacalu
Şoferii analfabeţi au avut numeroşi suporteri pe culoarele Palatului de Justiţie Foto: Mihai Bacalu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -  Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimitere în judecată a cinci persoane acuzate de cumpărare de influență, în dosarul permiselor falselor din Ungaria.

Andrei Horvath va fi judecat pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fiind în arest preventiv pentru o altă faptă. În același dosaru au mai fost trimiși în judecată Iosif Pantelimon, Tiberius Iagăr, Ioan Viorel Ghinea și Rezes Zsuzsanna. Toți patru sunt acuzați de cumpărare de influență.

 Cumpărătorii analfabeţi de permise auto ungureşti vor fi cercetaţi în stare de arest


Şoferii analfabeţi au primit liber la condus

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009 - decembrie 2009, Andrei Horvath ar fi pretins, pentru el şi pentru alţii, 12.600 de euro, de la inculpaţii Iosif Pantelimon, Tiberius - Gheorghe Iagăr, Ioan Viorel Ghinea şi Rezes Zsuzsanna, din care a primit 12.100 de euro, "lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din Ungaria cu atribuţiuni în eliberarea actelor de reşedinţă, examinarea candidaţilor şi eliberarea permisului de conducere, pentru ca persoanele de la care a primit banii să obţină în mod fraudulos permisul de conducere, în condiţiile în care aceştia nu au locuit niciodată în Ungaria şi nu au urmat cursurile şcolii de şoferi".

"Facem precizarea că inculpatul Horvath Andrei a mai fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de către procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea pentru fapte de aceeaşi natură", se arată într-un comunicat al DNA.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite