Şoferii analfabeţi au primit liber la condus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele şoferilor analfabeţi au fost alături de inculpaţi Foto: Mihai Bacalu
Rudele şoferilor analfabeţi au fost alături de inculpaţi Foto: Mihai Bacalu

Romii cu permise obţinute prin fraudă în Ungaria vor fi cercetaţi în stare de libertate, după ce magistraţii au respins solicitarea procurorilor DNA, de a le fi prelungit arestul preventiv cu 30 de zile.

Doar organizatorii afacerii au rămas în închisoare, un număr de patru romi. Aceştia au pretins şi au obţinut sume de circa 2-3000 de euro de la cei care doreau să-şi obţină fraudulos permisul, pe care i-au transportat în Ungaria şi le-au întocmit dosare şi acte false de rezidenţă. Cei care şi-au cumpărat influenţa, cu sume de crica 2000 de euro, au fost puşi în liberate.

Potrivit procurorilor DNA, un număr de câteva zeci de cetăţeni din judeţele Sălaj şi Bihor au mituit traducători din Ungaria, pentru a le fi facilitată obţinerea permisului auto, la şcoala de şoferi Pomaz din Budapesta.

Au rămas în închisoare Radu Budai, Janos Varga, Mircea Călin Perţe şi Cristian Viorel Colompar. Un număr de 13 romi au fost eliberaţi. Spre bucuria rudelor, dar şi a gardienilor, care trebuiau să le asculte zilnic cântările religioase, inculpaţii fiind membri ai Cultului Penticostal.

Alte câteva zeci de persoane sunt cercetate în stare de libertate, după ce şi-au obţinut în mod fraudulos permisul de conducere în Ungaria. Procurorii suspectează că mai mult de 100 de persoane din mai multe judeţe au plătit traducătorii din limba română în limba maghiară, cu sume consistente, care indicau rezultatele corecte ale testului teoretic, facilitând promovarea examenului de către cetăţenii români.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite