Beniamin Rus, milionar de Top Forbes, este audiat astăzi de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Beniamin Rus este așteptat astăzi la Direcția Națională Anticorupție Oradea, pentru audieri.  Administratorul firmei Selina ar putea fi învinuit într-un dosar în care este mplicat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Mircea Man, care a fost pus deja sub învinuire, sub acuzația de luare de mită.

Beni Rus, milionar din Topul Forbes, ar putea fi pus sub învinuire de DNA pentru dare de mită

Cu DNA-ul în ceafă, firma Selina câştigă deszăpezirile în Maramureş

Surse din cadrul DNA Oradea au confirmat că Beni Rus va fi audiat astăzi. Și omul de afaceri ne-a declarat că a fost citat. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Oradea l-au pus sub învinuire pe Mircea Man, președintele Consiliului Județean Maramureș. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Man ar fi acuzat de luare de mită. "Mircea Man a fost audiat, dar nu la Oradea. A fost pus sub învinuire", a declarat o sursă din cadrul DNA. Sursa a precizat însă că o altă persoană urmează să fie pusă sub învinuire, în același dosar, zilele următoare. Cel mai probabil, următorul învinuit ar fi omul de afaceri orădean, Beniamin Rus. "Nu este exclus. Mă aștept de la ei la orice. Mi s-a spus că săptămâna asta mi se va comunica motivul pentru care s-au făcut percheziții la firmele mele și acasă", a declarat Rus pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea. Surse din rândul anchetei spun că totul a pornit de la licitația câștigată de firma Selina pentru reabilitatea drumului județean Baia-Sprie - Bârsana. Contractul are o valoare de 22 de milioane de euro. Mita care ar fi fost luată de Mircea Man este de fapt un sejur oferit acestuia de omul de afaceri orădean, la pensiunea deținută de Selina în Băile 1 Mai. „Joia trecută, poliţişti şi procurori de la DNA mi-au făcut percheziţii acasă, la sediul firmei şi la pensiune. I-am întrebat care e rostul acestor percheziţii, iar ei mi-au spus că vor să vadă dacă există arme, droguri sau foarte mulţi bani. Practic, m-au pus pe o pistă greşită. În timpul percheziţiei, am observat că, de fapt, ei luau toate documentele care erau legate de Baia Mare", a declarat Beniamin Rus, administratorul firmei Selina.

Milionar orădean din Top Forbes, urmărit penal fiindcă are succes la lucrări publice

„Mircea Man ştia că i se pregăteşte ceva"

Beniamin Rus a mai spus că Mircea Man, preşedintele CJ Maramureş, bănuia că i se va întâmpla ceva. „ Dacă mă întrebaţi ce a gândit el înainte de a se întâmpla această poveste, eu vă răspund aşa: Man a ştiut încă de acum două săptămâni că i se va întâmpla ceva. Mie, atunci, mi-a spus că telefoanele sunt ascultate şi că ceva nu este în regulă. A avut dreptate", a declarat Beniamin Rus. Milionarul în euro din Bihor a mai afirmat că n-a prea luat în serios această bănuială, deoarece n-avea nimic de ascuns. În plus, a mai afirmat Rus, nu există nici un act de corupţie în acest caz. În cursul acestei zile, reporterul „Adevărul de Seară" a încercat în mai multe rânduri să-l contacteze telefonic pe Mircea Man, preşedintele CJ Maramureş, însă acesta n-a răspuns.   

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite