Cu DNA-ul în ceafă, firma Selina câştigă deszăpezirile în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administratorul firmei Selina, Beniamin Rus este cercetat de procurorii DNA
Administratorul firmei Selina, Beniamin Rus este cercetat de procurorii DNA

După descinderile făcute joi de procurorii DNA Bihor, ieri grupul de firme Selina a câştigat licitaţia electronică pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi judeţene din Maramureş. Suma pusă în joc este de şase milioane de lei.

Descinderile procurorilor bihoreni s-au făcut simultan atât la casa din localitatea Rohia a lui Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş cât şi la sediile societăţii „Selina“ din Oradea. Controalele procurorilor nu au putut influenţa cu nimic aşa zisa „licitaţie electronică“ organizată de Consiliul Judeţean, licitaţie care trebuia să se desfăşoare tot în decursul zilei de ieri.

Vineri, în jurul amiezii, firma Selina a fost declarată câştigătoarea licitaţiei. Suma alocată pentru deszăpezirile drumurilor judeţene şi comunale se ridică la suma de şase milioane de lei. Trei firme şi-au depus ofertele pentru această lucrare, respectiv X.S. SUD Company, Societatea de Drumuri şi Poduri şi Selina.

Ieri după-amiază, Beniamin Rus, administratorul grupului de firme Selina a acceptat un scurt interviu telefonic cu reporterul „Adevărul de Seară“, ediţia de Baia Mare.
 
Ieri, procurorii DNA Bihoreni au percheziţionat mai multe sedii din grupul Selina. De ce?

BR.: Am întrebat de ce se fac percheziţiile însă ei nu au mi-au dat nici un răspuns.

Ce acte au ridicat?

BR.: Contracte şi evidenţe contabile de acum doi ani. Acte perfectate cu Consiliul Judeţean Maramureş.

Câte contracte aveţi încheiate cu administraţia judeţeană din Maramureş?

BR.: Primul a fost în 2008. Am luat o lucrare în Poienile de Sub Munte după calamităţile de acolo. Următorul a fost în 2009 cu deszăpezirile drumurilor judeţene şi comunale în Maramureş, iar în 2010 am făcut un contract pentru 56 de kilometri din tronsonul Baia Sprie-Bârsana, care se ridică la suma de 68 de milioane de lei.

Astăzi?

BR.: Astăzi am câştigat licitaţia electronică pentru deszăpezire. Contractul este de aproximativ şase milioane de lei.

Contractele încheiate au fost cu tematică „amicală“ sau aţi avut cel mai bun preţ?

B.R.: Ar trebui să vă răspund...da? Nu ştiu ce să vă zic. Mergem pe preţ.

Care a fost relaţia dintre dumneavoastră şi Mircea Man?

BR.: Eu am crezut că suntem buni amici, dar se pare că eu am crezut mai tare ca el. Toate mi se trag de când am invitat primarii la mine la firmă şi ei au trecut pe la Vila 2 Mai.

Au plătit ce au consumat?

BR.: Nu ştiu.

Surse din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş spun că procurorii au solicitat preşedintelui Mircea Man chitanţele şi el le-a dat acestora.

BR.: Nu ştiu. Asta este. Eu nu răspund numai pentru faptele mele. Fiecare să facă la fel. 

Administratorul firmei Selina, Beniamin Rus face parte din topul milionarilor întocmit de revista Forbes.

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, s-a prezentat la audieri, la sediul DNA din Oradea. Acesta a fost însoţit de avocatul Ioan Blăjan, iar declaraţia a fost luată de Marian Iancu, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Oradea. „M-au întrebat despre contractul Baia Sprie-Bărsana. Ei spun că eu am favorizat acest contract. Nu este adevărat. Acum două săptămâni am amendat Selina cu 20.000 de lei, pentru că nu am fost mulţumit de o parte din lucrare. Procurorul şef mai dorea să ştie ce s-a întâmplat la Oradea, când au fost invitaţi şi primarii. Anchetatorii spun că la Vila 2 Mai au fost 28 de persoane, însă acolo s-au dus 12. În acest caz m-au întrebat ce am mâncat şi ce am băut şi de câţi bani. Le-am pus la dispoziţie chitanţele. În următoarele zile, va trebui să le mai dau câteva documente încheiate cu firma Selina“, a declarat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.  

Mircea Man a confirmat faptul că, la locuinţa lui din localitatea Rohia a fost o percheziţie, la care a participat Marian Iancu, şeful de la DNA Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite