Angajații E-On Gaz Distribuție nu vor să facă pușcărie pentru explozia de la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei șase angajați E-On Gaz Distribuție, condamnați ieri de Judecătoria Oradea la închisoare pentru explozia unui bloc din Zalău, când două persoane au murit și alte nouă au fost rănite, au făcut astăzi recurs împotriva sentinței date de judecătorul orădean Cristian Danileț.

Angajații E-On Gaz Distribuție au fost condamnați pentru explozia de la Zalău

Recurs a făcut și firma E-On Gaz, care a fost obligată la plata unor daune consistente, proprietarilor apartamentelor din blocul distrus de explozia la conducta de gaz, din 14 septembrie 2007. "Am făcut recurs. Clienții mei sunt nevinovați. Explozia s-a produs deoarece conductele de gaz trebuiau schimbate de câțiva ani", a declarat în această dimineață Mircea Popovici, avocatul directorului E-On Gaz, Petru Vâlcu și a șefului de district, Ovidiu Șuteu. Cei doi au fost condamnați ieri, la Oradea, la 6, respectiv 5 ani de închisoare și plata unor daune.

Nemulțumiți de sentință

"Urmează să facem recurs. Clientul meu, Ioan Cojan, este nevinovat. Judecătorul a dat sentința pe principiul că cine a fost trimis în judecată trebuia să fi făcut ceva. Clientul meu nu avea nicio obligație și nicio responsabilitate în districtul în care s-a produs explozia", a subliniat avocatul Bogdan Ilea. El a precizat că faptul că a fost condamnat cu suspendare nu-l mulțumește pe angajatul E-On Gaz. "Prin această sentință este certificată vinovăția clientului meu", a mai spus apărătorul.

Și firma a făcut recurs

Firma E-On Gaz Distribuție, obligată la plata unor daune materiale și morale victimelor exploziei, a făcut recurs la sentință. Avocatul firmei, Eugen Iordăchescu, susține că nici până acum nu au fost elucidate cauzele tehnice care au dus la producerea exploziei. În privința acuzațiilor aduse firmei de angajații condamnați în dosar, Iordăchescu spune că "trebuie privite cu circumspecție". "Am declarat recurs. Considerăm că hotărârea dată la Oradea nu este bine fundamentată. Este o interpretare eronată a probațiunii. Este dreptul judecătorului să dea o astfel de hotărâre și este dreptul nostru să o atacăm. Din punctul nostru de vedere este vădit nelegală", a afirmat avocatul firmei E-On Gaz.
Șase angajați E-On Gaz, din cei șapte trimiși în judecată, au fost condamnați ieri la închisoare, pentru explozia petrecută la un bloc din Zalău, la 14 septembrie 2007. La citirea verdictului au fost prezente o parte din victimele exploziei.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite