FOTO Accident cu un mort şi 11 răniţi, după ce şoferul unui microbuz arhiplin a acroşat o alveolă de calmare a traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident de circulaţie deosebit de grav s-a petrecut în urmă cu câteva ore, pe DN 19, între localităţile bihorene Tarcea şi Valea lui Mihai, când un microbuz a acroşat o insulă de calmare a traficului şi s-a răsturnat în şanţ. Se pare că evenimentul tragic s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la conducerea pe timp de noapte, dar şi din cauza neatenţiei şoferului.

Update ora 12.30- Şoferul microbuzului, Levis Bechir, un bărbat în vârstă de 33 de ani din Medgidia, este acum cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita. „ S-a format dosar penal privindu-l pe conducătorul microbuzului pentru săvârşirea infracţiunilor ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Dorel Moţiu. Cheamir Enghin, pasagerul care a murit, avea 28 de ani şi era de asemenea, din Medgidia. Răniţi foarte grav sunt U.C., un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi o femeie, M.R., în vârstă de 31 de ani, din Medgidia.

În urmă cu exact două săptămâni şoferul microbuzului a fost sancţionat pentru viteză excesivă!

Update ora 11- Dintre cei 11 supravieţuitori, cinci au fost duşi la Spitalul din Marghita, iar şase la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. După spusele medicului Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, un bărbat a intrat direct în operaţie, având multiple leziuni la nivelul capului, iar o femeie intră în sala de operaţii, cu o fractură de femur.

Miercuri dimineaţa, în jurul orelor 6.40, un microbuz supraîncărcat cu pasageri, înmatriculat în Germania, s-a răsturnat la ieşirea din localitatea Tarcea. Se pare că şoferul B.L., de 33 de ani, din Medgidia, Constanţa, nu a fost atent la condiţiile de drum.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la accident

„În microbuz se aflau 11 persoane şi conducătorul auto, chiar dacă autovehiculul era de fapt pentru 8+1 pasageri. Din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum pe întuneric şi din cauza neatenţiei, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ, iar apoi într-o vale, după ce a acroşat o alveolă de calmare a traficului. O persoană a decedat, dar deocamdată nu se cunoaşte indentitatea acesteia", spune Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

Accident după ce au parcurs peste o mie de km

Dintre cele 12 persoane aflate în microbuz, patru erau din Bistriţa, iar opt din Constanţa, şi se întorceau din străinătate, îndreptându-se spre Bistriţa-Năsăud. Deocamdată persoanele nu pot fi identificate, deoarece actele de identitate, atât ale pasagerilor, cât şi ale şoferului, se află în bagajele care sunt împrăştiate pe DN19.

Intervenţie

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat pentru acordarea primului ajutor calificat la patru persoane aflate în stare gravă, dintre care una a decedat. Alţi doi pasageri au fost grav răniţi, iar alţi doi au suferit leziuni mai puţin grave, celelalte persoane au fost transportate de urgenţă la spital", explică purtătorul de cuvânt al al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana", Camelia Roşca. Pompierii au intervenit cu patru echipaje de prim ajutor şi un echipaj de descarcerare.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu alveola pe care şoferul a observat-o prea târziu

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite