Educatoarea care maltratează copii a lipsit de la întâlnirea cu inspectorii școlari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educatoarea violentă a lipsit astăzi de la ședința organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Bihor, unde o comisie de disciplină urma să decidă dacă i se va tăia sau nu din salariu, ca urmare a bătăilor aplicate unor copii de la Grădinița nr. 26 din Oradea.

Citește aici întreaga poveste a educatoarei violente de la Grădinița 56 din Oradea

Fiindcă, până vineri, educatoarea Daniela Barta este, oficial, în concediu medical, comisia de disciplină se va întruni din nou marți, pentru a lua o decizie în ceea ce o privește. „Nu este prima dată când lipsește de la ședință", a spus Dana Lukacs, directoarea grădiniței 56.

Ramona Bacter, jurist și purtător de cuvânt la IȘJ Bihor, a declarat că Daniela Barta nu poate fi exclusă din învățământ, din cauză că, o comisie de șase medici a declarat-o sănătoasă, adică „fără boală psihică actuală", verdict care a impus ca, Ramona Dan, specialist medicina muncii, să o declare pe Daniela Barta aptă de muncă.

Nu pot invoca o boală psihică

Gheorghe Oros, managerul spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea, a ținut să sublinieze că rolul comisiei este de a da un diagnostic și un tratament. „Faptul că este violentă nu înseamnă că are o boală psihică", a spus Gheorghe Oros. Invocând confidențialitatea relației medic-pacient, acesta a refuzat să ne acorde informații despre starea de sănătate a Danielei Barta. Oros a mai spus că Inspectoratul Școlar Bihor va trebui să găsească alte metode de a o elimina din sistemul de învățământ pe educatoarea violentă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite