Educatoarea îi bate și îi înjură, în loc să-i învețe poezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul a aproape 30 de copii este pus în joc de comportamentul unei educatoare violente. Dintre cei 28 de părinți care au copii în grupa Danielei Barta, 24 au depus reclamații la conducerea Grădiniței nr. 56.

Află aici de ce femeia nu poate fi exclusă din învățământ

Din 2004, de când este titulară la Grădinița nr. 56 din cartierul Nufărul din Oradea, educatoarea Daniela Barta (32 ani) a fost surprinsă în repetate rânduri lovind sau agresând verbal copii. Potrivit informațiilor primite de la Ramona Bacter, jurist și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar al Județului Bihor, în lunile februarie și martie 2010 , 24 de părinți au depus reclamații, în scris, cu privire la comportamentul inadecvat al educatoarei.

image

Zâmbește ironic la acuze

Natalia Briscan, mama unei fetițe de patru ani și jumătate, s-a plâns că Daniela Barta i-a lovit copilul și l-a ținut desculț și în pijama în hol. „La ea pe tură copiii nu dorm și nu învață nimic. Copilul meu a dobândit un comportament vulgar, copiat de la educatoare", a scris Natalia Briscan în reclamația depusă la conducerea Grădiniței nr. 56. Întrebările mamei, atunci când a confruntat-o pe educatoare, au primit ca răspuns doar zâmbete ironice. Aceasta a ținut să sublinieze că fetița sa a fost lovită de mai multe ori de către Daniela Barta.

Înjurături, în loc de poezii

Renata Nicoară, a altă mamă, s-a plâns, de asemenea, că fetița sa nu a învățat o singură poezie, nu știe să deseneze și vine mereu obosită de la grădiniță, semn că nu doarme acolo. Mai rău, fiecare dintre părinții care au depus reclamații au subliniat că micuții lor nu știu poezii sau cântece, dar că au învățat să înjure și au dobândit un comportament agresiv. Ca de fiecare dată când a fost sancționată pentru comportamentul său, Daniela Barta și-a luat concediu. „Din 20 până în 30 aprilie, educatoarea este în concediu medical", a spus Dana Lukacs.

Pericol

„Un copil e ca un burete care absorbe informații și mai târziu face la fel. Educatoarele trebuie să aibă competențe emoționale deosebite, fiindcă de ele depinde formarea generațiilor viitoare", a spus Corina Lupău, psihologul care a declarat-o pe Daniela Barta inaptă temporar, în septembrie 2009.

image

Dana Lukacs, directoarea grădiniței, spune că educatoarea este o pată pentru prestigiul instituției

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite